Nytt handicapsystem införs 1 mars 2020

12 DEC 2019 15:03
Den 1 mars 2020 införs ett nytt handicapsystem i Sverige – världshandicapsystemet. Du som golfspelare kommer att påverkas av detta på olika sätt.
  • Uppdaterad: 12 DEC 2019 15:03

Nytt handicapsystem 1 mars 2020 – det här gäller!

Den 1 mars 2020 införs ett nytt handicapsystem i Sverige – världshandicapsystemet. De sex stora handicapsystem som funnits sedan tidigare blir nu till ett gemensamt som gäller över hela världen.

Du som golfspelare kommer att påverkas av detta på olika sätt. Bland annat kommer du vid övergången att få en ny exakt handicap utifrån världshandicapsystemet. Det kan vara samma, högre eller lägre än ditt nuvarande handicap. Du kommer att hitta det när du loggar in i Min Golf efter övergången den 1 mars.

Observeraatt det inte sker någon årlig handicaprevision vid årsskiftet 2019-2020. Revisionen sker den 1 mars 2020.

Utbildning på golfklubben

Vi på När GK kommer att anordna en utbildning och information om de nya handicapreglerna under januari/februari 2020. Håll utkik efter inbjudan via nyhetsbrev och hemsida.

Klubbens handicapansvariga

Har du frågor eller funderingar gällande din handicap, nu eller efter övergången till världshandicapsystemet, kontakta våra handicapansvariga:

Alf Thorén, This is a mailto link, 070-755 38 53

Johan Tingström, This is a mailto link, 070-748 06 83

Information från Svenska Golfförbundet

Mer information samt svar på fler av de vanligaste frågorna hittar du hos Svenska Golfförbundet: golf.se/varldshandicapsystemet.

Där finns också en digital utbildning i handicapsystemet (från januari 2020). Den är helt gratis – logga in med ditt golf-ID och samma lösenord som du använder till Min Golf.

Om du vill läsa mer om det nya Världshandicapsystemet hittar du mer information i bifogad pdf-fil.

Nytt världshandicapsystem 2020

Skribent: Åsa Ekwall

Klicka på bilden och se våra sponsorer

klart.se