Kåks

Peggar max 12 cm. Hald kåksu ei trim...

Kåks

När klubben bildades 1987 fick man i gåva från När IF en gödselkåksa tillverkad av skollärar´n Las Jakobsson. Klubban har inskriptionen: ”Me fädas remediar mot framtäids segrar.” – översatt: ”Med fäders redskap mot framtids segrar”.

När grannen till klubben Erik ”Friggar” Pettersson fick se kåksklubban letade han fram en gammal maläten gödselkåkså ur gömmorna och följdes snart av flera andra som dök upp med kåksklubbor. Deltagarantalet växte och snart var man drygt 10 spelare. Man började med en puttningstävling på green framför det gamla klubbhuset, men utökade snart till spel över flera hål. Idag har kåksspelet utvecklats till spel över både 9 och 18 hål och klubben har nu närmare 40 kåksmedlemmar.

Regeln var då att man inte spelat vanlig golf och skulle ha fyllt 60 år.

Kåksen är idag en symbol för vår klubb och våra kåksare är mycket aktiva i klubbens aktiviteter. De träffas regelbundet och spelar på måndagar och onsdagar så snart banan tillåter spel. Därutöver deltar de regelbundet i klubbens tävlingsverksamhet.

Bilder-bibliotek

Uppdaterad: 07 JUN 2016 19:52

Klicka på bilden och se våra sponsorer

klart.se