Höst/Årsmöte mm

2017-11-12 18:04
Här rader som sammanfattar höst/årsmötet den 4 november och säsongen mm.
  • Uppdaterad: 2017-11-12 18:04

Höstmötet inleddes för andra året i rad med cross country tävling över 14 hål, scramble tremanna lag. 42 deltog mot förra årets 24 deltagare. De fick pröva på en helt annan bana än den vanliga, mycket uppskattat av spelarna. Vann gjorde lag Mikael Sars, Lars Sandström och Börje Skogström. Tyvärr fungerade det inte att lägga ut resultaten på min.golf. De kommer på hemsidan under tävling.

Årsmötet kom det närmare 40 medlemmar. Jag öppnade mötet med att hälsa alla välkomna. Kallelse hade gått ut i tid via e-mejl och post. Handlingarna fanns två veckor före mötet på hemsidan och var tillgängliga vid mötet.

Till mötesordförande valdes vår tidigare ordförande Sune Jakobsson och till sekreterare Anders Baude. Höstmötet beslutar om verksamhetsplanering och budget för kommande år samt val till styrelse och kommittéer. Vid vårmötet i april presenteras verksamhetsberättelse och bokslut.

Medlemsavgifter- och spelavgifter godkändes styrelsens förslag om oförändrade med tillägget att ta bort åldersgränsen för ”Begränsat spel”. Begränsat spel innebär en medlemsavgift om 600 kr plus 4 ronder för 300 kr/rond, totalt 1.800 kr. Vi hoppas locka de som idag är medlemmar i s k brevlådeklubbar och tillbringar några sommarveckor på Gotland. Samtliga avgifter finns under fliken medlem/medlemsavgifter.

Värdebevisen löper ut i och med 31 december 2017. Spelrätt kommer klubben utan kostnad tilldela nya medlemmar fram till att vi har uppnått 1000 medlemmar.

Budget 2018 föredrog Anders Baude i Örian Söderbergs frånvaro. Beräknade inkomster är 4,2 mkr. Medlems- och spelavgifter ligger på samma nivå som i år och kostnaderna beräknade till 3,6 mkr före beräknade avskrivningar och räntor. Vi räknar med ett positivt resultat för 2018. Bokslutet för 2017 görs efter 31 december. Det ser ut som vi kommer uppnå ett nollresultat.

Verksamhetsplanen 2018 godkändes och finns för intresserade under fliken När GK/Styrelse/Verksamhetsplan. Planen bygger på en nulägesanalys som Anders Baude presenterade och på medlemsundersökningen genomförd av Golfspelaren i centrum.

Valberedningens förslag antogs. Åsa Ekwall valdes in i styrelsen samt omval av ordförande, Helen Nordenson, Ronny Dellevik och Ulf Lindberg. Glädjande har vi nu en sponsorkommitté med Ulf Lindberg, Alf Nilsson och Anders Pettersson. Flera medlemmar i tävlingskommittén har valt att avgå. Kommittén har utökats till 8 personer. Även i veterankommittén har flera avgått däribland Alf Möllerström, ordförande, som har gjort ett ovärderligt arbete. Tack till Alf som vi kommer att sakna. Tyvärr har valberedningen inte hittat en ny ordförande utan Gösta Hjort utsågs till sammankallande. Inga förändringar i Ban- eller Kåkskommittén. Fredrik Ström valdes in i juniorkommittén.

Stort Tack till Ulf Norlén avgående styrelsemedlem, Henrik Almhagen, Nina Matses Eriksson, Meta Lagerström, Kristina Pettersson, tävlingskommittén, Marie Alsén, Sonja Söderström, veterankommittén och Marita Swanberg, valberedningen för ert gedigna arbete för När GK.
Tack också till Sune Jakobsson ordförande för mötet och alla närvarande.

Verksamhetsberättelsen 2017 presenteras först till vårmötet tillsammans med bokslutet. Några slutsatser kan vi dock dra. Medlemsantalet är idag 765 mot 788 förra året ett mindre tapp. Vi har också haft något färre greenfeeronder. Våren var kall, sommaren blåsig och kall och hösten mycket regn, bra för grundvattnet men inte för golfen. Vädret har inte varit med oss i år. Sammanfattningsvis har vi haft ett något sämre år än 2016. Banan har varit i mycket gott skick och inte störts av ombyggnaden av hål 8. Tyvärr har arbetet försenats p g a av allt regn.

Restaurangen förblir vår stora utmaning. Tyvärr har restaurangen återigen inte fullt ut fungerat som vi hoppades. Nu behöver vi alla medlemmars engagemang i att hitta en krögare. Vi är öppna för alla förslag och tankar. Hör gärna av er till mig.

Tävlingsprogrammet kommer på hemsidan i januari efter att ha samordnats med övriga Gotlandsklubbar. Några datum att redan nu anteckna Gotland Runt 13-17 maj, Närkdagen 18 juli, Snicken 25 juli och Sudermästerskapet 11-12 augusti, framflyttat en vecka.

Veterantävlingarna i juli förläggs mellan 08.00-09.30 förutom tisdag den 10 juli då det är Cancerfonden.

Samarbetet med Gumbalde och Gotska GK fortsätter 2018. Priset diskuteras men det kommer inte kosta mer än 2017.

Årsavgiften 2018 börjar Britt fakturera i dagarna. Den kommer via e-mejl så viktigt att Britt har rätt mejladress i GIT. Med More Golf Mastercard kan du delbetala årsavgiften. Information finns på min.golf.

Kansliet stängt för semester 25 november-11 december.

Banan har vi varit tvungna att stänga några gånger under hösten p g a allt regn. Vi brukar ha den öppen tills snön kommer så hoppas på det även i år. Förhoppningsvis kan vi i slutet av nästa säsong öppna nya hål 8 och 9. Vädret bestämmer.

Till slut hoppas jag på ett starkt engagemang från alla medlemmar 2018. Ni behövs för klubbens framtid.

Golfhälsninga

Banan öppen
beror på vädret kolla ring kansliet

Kansliets öppettider