Hoppa till sidans innehåll

Tävling


Tävlingsprogram 2017

 Obs! Det kan förekomma ändringar i programmet.

TÄVLINGSVERKSAMHETEN   2017

Årets tävlingsprogram är i mycket likt förra årets.  90% av fjolårets tävlingar hade fler deltagare än  på flera år, vilket vi i Tävlingskommittén tolkar, som att både antalet tävlingar, spelformer och speldatum passade de flesta. Med andra ord ändrar vi inte på ett vinnande koncept!

Säsongens första tävling Påsksmällen inträffar traditionsenligt på påskdagen söndag 16 april, som sedan följs av Vårblandningen lördag 29 april i Valborgsmässohelgen. Två roliga partävlingar. Sedan rullar det på med cirka 20 tävlingar under vår, sommar och höst.

Tävlingsprogrammet i sin helhet finns på hemsidan och i klubbhuset. Vi hoppas verkligen att även du som inte tävlat tidigare ställer upp och provar. Det är inte så allvarligt. Att ha roligt och göra nya bekantskaper är viktigare än att vinna.

Kravet på ETH d.v.s exakt tävlingshandicap är bortplockat. Sedan är det en annan sak att vi gärna ser att du registrerar några rundor för att spela på ett så rättvisande hcp som möjligt.

Högsta tillåtna hcp för att tävla är 36, om det inte specifikt finns en D-klass (hcp 37-54). Har du högre hcp än 36 får du ändå ställa upp i exempelvis en partävling. Men måste spela på hcp 36.

Vid partävlingar sker anmälan av laget som vanligt numera via min Golf. Du kan dock även anmäla dig individuellt för att förhoppningsvis bli ihoplottad med annan spelare.

En nyhet vid anmälan till tävlingar via min Golf är att du från och med i år kan betala anmälningsavgiften direkt på nätet.

Anmälningsavgiften för alla tävlingar är oförändrad 100 Kr

Alla tävlingar kommer att lottas via Golfförbundets GIT-system. Precis som förra året sätts det inte längre upp några listor i korridoren.

Golfbil får endast användas mot uppvisande av läkarintyg.

Prisutdelningen ingår i tävlingen, så vill du ha pris gäller det att vara på plats (Gäller ej segrare)

Tävlingsnyheter:

Istället för Leonettes konst under midsommarhelgen har vi en ny partävling Golfresespecialisten söndag 25 juni sponsrad av Gute Golfskolor d.v.s vår pro Fredrik Ström. Tack Dan Leonette för många års sponsring.

KM flyttas till en lördag e.m. 22 juli kl 12.00 och kommer precis som förra året spelas i 3 klasser, damer, herrar och juniorer. Och förutom scratchpriset kan man också bli klubbmästare i en hcp-klass

Cancerfonden flyttas till tisdag 11 juli och kommer att bli ett samarbete med Veterankommittén

Det blir precis som förra året 4 kanonstarter: Närkdagen onsdag19 juli (30-års jubileum), Snicken onsdag 26 juli, Äkta Makar/Sambos (inkl DM) söndag 30 juli och Sudermästerskapet onsdag 9 aug tisdag 8 aug på Gumbalde GK.

Hoppas att vi ses vid årets tävlingar

Tävlingskommittén

 

 

Uppdaterad: 2017-06-06 20:17
Skribent: Helen Nordenson

Banan Stängd
tillsvidare

Kansliets öppettider

Tisdag-Fredag  09.00-15.00
0498-492320

  

Börja Spela Golf!

Ta Grönt Kort

Klicka för mer information

 

 Aktuellt Bokningsläge

 

NVa-6hF0FPcBFpruhKIv

 

Vi sponsrar När GK

Klicka på bilden och se våra sponsorer

Postadress:
När Golfklubb - Golf
När Smiss 713
62348 Stånga

Kontakt:
Tel: +46 (0)498 49 23 20
E-post: This is a mailto link

Se all info