Hoppa till sidans innehåll

Banutveckling


UTVECKLING AV BANA OCH TRÄNINGSOMRÅDE

När GK har beslutat sig för att ta ett lite större kliv för att utveckla bana och träningsområde!   

Vi har givit Pierre Fulke uppdraget att se på hur vi skulle kunna förbättra övningsområdet och 18 hålsbanan. Pierre är en landets mest välrenommerade banarkitekter och står bland annat bakom Visby GKs nya bandesign. 

Här nedan kan du se en video med Pierres presentation av planen. Dessutom hittar du skisserna på den tänkta nya bansträckningen i form av ett pdf-dokument via länken "Masterplan" nedan och även en detaljbild av förslag till ”Etapp 1”.

Arbetet med etapp ett kommer att påbörjas under hösten 2020 kort och genomföras under denna höst/vinter/vår. Projektet kommer inte att innebära några större störningar för spelet under nästa säsong, då vi fortsätter att spela på de ”gamla” hålen. Vi hoppas att kunna öppna de nya sträckningarna sent nästa höst eller senast till våren 2022 (se nedan).  

Sammantaget innebär denna första etapp att vi får ytterligare ett slag på banan och att den därmed kommer upp till par 70. Samtidigt som vi får ett fint och spännande övningsområde.

Avsikten är att sedan fortsätta utvecklingen av banan i linje med etapp 2-3 i Pierre Fulkes förslag, under kommande år. 

Vi ser mycket fram emot att dra igång denna spännande utvecklingsprocess för När GK under hösten!

Vad kommer konkret att hända under 2020 och 2021?

Arbetet med etapp ett kommer att starta under december månad med bygget av nya hål 8 och ombyggnaden av hål 9 för att kunna vara färdigställt och sått april/maj 2021. Därefter kommer under säsongens gång arbetet med att genom lätt klippning av green och renovering av bunkrarna runt gamla hål 8 att ske, för att nya övningsområdet ska vara redo då nya bansträckningen tas i bruk. 

Samtidigt kommer det att tas ned träd i innerkurvan på hål 14 och runt green på nuvarande hål 6 då denna green i nuläget mår dåligt av att vara alltför skuggad.  

Augusti 2021 är det tänkt att beslut om placering av nya putting-greenen och eventuella förändringar runt rangen ska vara fattade för att under September kunna sätta igång arbetet och ha detta färdigställt och sått senast under Oktober.

 

MASTERPLAN

ETAPP 1

 

Uppdaterad: 21 NOV 2020 15:08 Skribent: Åsa Ekwall
E-post: This is a mailto link

 Öppettider

Reception och shop

Alla dagar: 8-15

 

Restaurang Fransan

Alla dagar: 9-16

 

 

 

Postadress:
När Golfklubb - Golf
När Smiss 713
62348 Stånga

Kontakt:
Tel: +46498492320
E-post: This is a mailto link

Se all info