Golfa Gotland Runt 2012

11 MAJ 2012 16:46
”Oj, vilka fina greener ni har på När” fick vi höra ett otal gånger av de 530 golfarna som deltog i nionde årgången av Golfa Gotland Runt som gick av stapeln 6-10 maj med avslutningsfest på Restaurang Hwitstjerna i Visby.
  • Skapad: 11 MAJ 2012 16:46

Banan fick enormt mycket beröm så stort tack till vår greenkeeper Göran och hans personal och till Anders Kraft, vår tävlingsledare, som tillsammans med sina funktionärer fick allt att löpa smidigt.

Vi hade vädret på vår sida, såg lite mörkt ut första dagen, söndagen, ganska råkallt och snålblåst. På måndagen kom solen och sken på oss, även tisdag och onsdag. Sista dagen låg dimman tät över slagfältet. Efter någon timme bröt solen igenom och det blev en härlig avslutning på tävlingen.

Grattis lag När GK till en andra plats, vann gjorde Örebro City Golf & Country Club. I Närlaget ingick Ove Gahnström, Alexander Thelin, Berth Svensson, Boel Klasson och Marie Gahnström. De fem bästa i laget räknas. 21 Närmedlemmar deltog i år.

Lika bra individuellt gick det inte i år som tidigare år. Bäst var Ove Gahnström med en tionde plats i A-klassen. Alf Thorén vann närmast hål på Gotska GK, hål 18, grattis.

Bo Eriksson från Salem GK lyckades med tävlingens enda Hole in one på hål 6 hos oss på När. Tyvärr kanske på fel hål men klubben kunde gratulera med en HIO-bag från GEAB. Hål 4, sponsrat av ICA, var HIO-pris eller närmast hål under veckan. Erland Olsson, en av klubbens grundare, låg bra till fram till sista dagen då Carl Inge Utterheim, Nora GK, tog hem priset med 1,06 meter. Erland fick nöja sig med dagspriset sponsrat av Chokladfabriken i När.

Oavsett om du är spelare eller funktionär är det en härlig tävling. Nästa år firar Golfa Gotland Runt 10 år och hoppas på 600 deltagare. Tävlingen är en fantastisk reklam för golfen på Gotland.

Skribent: Marie Gahnström

BANAN STÄNGD tills vidare p.g.a. stora regnmängder

Mån - fre: 9-14

Julbord fre - sön under v. 47-49