Information med anledning av Coronaviruset

31 MAR 2020 11:38
Vi är alla väl medvetna om det mycket allvarliga läget vad gäller coronaviruset i Sverige och Gotland är inget undantag. På När GK följer vi Folkhälsomyndighetens riktlinjer och SGF:s rekommendationer.
  • Uppdaterad: 31 MAR 2020 12:08

RIKTLINJER PÅ NÄR GK MED ANLEDNING AV CORONAVIRUSET / COVID-19

På När GK följer vi Folkhälsomyndighetens riktlinjer och SGF:s rekommendationer och vill samtidigt påminna om att vi alla har ett personligt ansvar att göra vad vi kan för att undvika spridning av smitta.

Rutiner i kansliet / klubbhuset

• Om du känner av minsta symptom, stanna hemma och undvik all kontakt med andra personer.
  • Håll ordentligt avstånd till varandra vid vistelse på klubben.
  • Blanka scorekort finns alltid i klubbhusets entré.
  • När kansliet är bemannat ligger utskrivna scorekort på disken.
  • Tänk särskilt på din handhygien. Tvätta noggrant och använd handsprit.

Tillfälliga ordningsföreskrifter ute på banan

• Avstånd: Håll ordentligt avstånd till varandra ute på banan.
  • Flaggstången: Flaggstången skall alltid lämnas i hålet även vid spel på green. Om flaggstången måste vidröras för att centreras i hålet, skall spelaren använda handske, alternativt med en klubba.
  • Hålet: När bollen ska tas upp ur hålet skall spelaren använda handske.
  • Bunkrar: Spelaren bör i möjligaste mån INTE använda bunkerkrattor. Efter att ett slag eller annan åtgärd gjorts i en bunker, bör spelaren jämna ut sanden med sin fot eller klubba. Om ni måste kratta, använd handske.

Brott mot ordningsföreskrift är inte pliktbelagt men ingår i det uppförande som förväntas av alla spelare enligt Regel 1.2a.

Skribent: Åsa Ekwall