April - Ordförande me nåre ård fran golfen pa När

08 MAJ 2014 16:51
April var en fin golfmånad mycket sol men ack så kalla vindar mellan varven, som har fortsatt in i maj. Påsken låg sent i år så fick välkomna många av våra fastlandsmedlemmar.
  • Skapad: 08 MAJ 2014 16:51

Banan var under april i mycket fin kondition men tyvärr bristen på regn har torkat ut några tees. Intressant är att de är de tees som byggts enligt konstens alla regler. Arbetet med att förstärka bevattningsanläggningen började under april. Nu gör vi uppehåll under säsongen och sätter igång igen i september. Grävningen som nu gjorts innebär att bevattningen redan i sommar kommer att fungera bättre.

Tee it forward skrivs och pratas det mycket om i golfvärlden. Tee it forward innebär att bygga ytterligare tees bl a framför röd tee. Tanken är att det ska bli roligare för nybörjare och damer med högre hcp att spela. Eftersom vår bana inte är lång i jämförelse med andra banor, varken för herrar eller för damer, är tee it forward inte aktuellt på När. Att korta banan innebär också att slopen förändras. Att bygga nya tees är dessutom dyrt.

Idag har många banor övergått från färgade teekulor till hektometerkulor som anger banans längd. Vi kommer att behålla gul och röd tee bl a för att de syns bättre men också att det innebär en stor kostnad som nya skyltar.

Medlemsträning kör igång torsdag den 8 maj och håller på alla torsdagar t o m 26 juni med undantag för torsdag den 29 maj Kristi Himmelsfärd. Knattar börjar kl 17.30, juniorer kl 18.00 och seniorer kl 19.00. För knattar och juniorer är det gratis, seniorer betalar 50 kr. Under högsäsong kommer vi att erbjuda träning tisdag eftermiddag och torsdag förmiddag. Håll utkik efter exakta tider.

Tävlingssäsongen inleddes med Påsksmällen på påskafton. Enligt traditionen bjöds det på äggtoddy och prisbordet bestod av påskägg. 29 par deltog, varav 7 kåkslag.

Vårblandningen lördagen den 3 maj spelade 24 par Gs, Fs och Fb i en kylig nordanvind.  Länsförsäkringar sponsrade tävlingen.

Tävlingsresultat hittar du på hemsidan och på min.golf.se.

Golfa Gotland Runt äger rum 19-23 maj med kanonstart kl 14.00 på måndag den 19 och övriga dagar med kanonstart kl 09.00. Banan är stängd för spel den 19 och fram till kl 15.00 övriga tävlingsdagar. För medlemmar i Gotlandsklubbar är det fritt spel på Ljugarn under tävlingsdagarna. Passa på att spela en annorlunda bana som inte är lätt. Golfa Gotland Runt ger klubben ett mycket bra ekonomiskt tillskott.

Stigacup äger rum torsdag den 29 maj Kristi Himmelsfärd. Tävlingsformen är slaggolf. Hela tävlingsprogrammet hittar du på hemsidan under tävling.

Handicap har jag skrivit om hur viktigt det är att registrera även sällskapsronder för att få ett rättvisande hcp. Tävlingsronder registreras automatiskt. Par och scramble tävlingar registreras inte. Det gör golfen roligare om man spelar på rätt hcp. Dessutom har Gotlands Golfdistrikt beslutat på rekommendation av Svenska Golfförbundet att tävlande måste ha exakt tävlingshandicap (EGA). Det innebär att om du tävlar måste du ha registrerat fyra ronder förra året eller tre ronder i år före första tävlingen du deltar i. För närvarande kräver vi på När inte EGA. Vi vill gärna se många deltagare på våra tävlingar men framöver kommer även vi införa EGA.

Städdagen lördag den 12 april var vi närmare 50 som rensade i rabatter, städade stugorna och röjde på banan. Dagen avslutades med en tävling över nio hål och korvgrillning.

Omklädningsrummen med sponsring från Karlströms Golv och färg har fräschats upp och fått klinkers i duschutrymmena.

Intresseanmälan behöver vi senast den 12 maj om du vill vara med "Hemma-hos-Ulrika" i Roneham fredagen den 18 juli med föredrag i hälsans tecken följt av lammgrillning. Mejla din preliminära bokning till This is a mailto link eller ring kansliet 0498 492320.

Närkdagen vår gemensamma golfdag är i år onsdag den 23 juli med scramblegolf, middag och priser från bygden. Boka den dagen i almanackan!

Kansliet är nu öppet alla dagar. Välkommen till Lotta Lydahl som började jobba den 1 april.

Restaurangen är nu öppen för dagens lunch och håller öppet till kl 17.00 fram till midsommar.

Golflhälsningar
8 maj 2014

BANAN STÄNGD tills vidare p.g.a. stora regnmängder

Mån - fre: 9-14