”April” Ordförande me nåre ård fran golfen pa När”

09 APR 2013 09:53
När får vi börja spela golf igen på När?
  • Skapad: 09 APR 2013 09:53

Hej!

Varje morgon den senaste månaden så har jag vaknat till strålande sol, men oj så kallt.Tänk om vi får lika mycket sol i juli som vi har haft i mars och början på april, vilken sommar.

Påsksmällen tvingade kylan oss att ställa in. Städdagen beslutade vi flytta fram till nu på lördag den 13 april kl 09.00-12.00 med spel på em om nu vädret tillåter. Traditionsenligt bjuder vi på soppa.
Sista anmälningsdag är på torsdag, 11 april.

Vårblandningen lördag den 20 april blir årets första tävling. Vi får hoppas att vi har vädergudarna med oss.

Banan ligger fortfarande i träda men så fort tjälen släpper så kan Göran, Tommy och Pernilla börja sitt verkliga jobb. Av allt att döma har banan klarat den långa vintern bra.

Kansliet Britt drog på sig en ordentlig förkylning under påsken, så tyvärr fick vi lov att stänga kansliet några dagar. Emmie Pettersson, som många träffade förra sommaren, börjar deltid nu under april. Vi söker ytterligare en person i receptionen under högsäsong. Vi kommer att annonsera på hemsidan och i När Bodi. Känner ni någon som är intresserad av ett sommarjobb, hör gärna av er till Britt.

Verksamhetsseminarier Golfförbundet har under hösten och vintern anordnat ett antal verksamhetsseminarier runt om i Sverige. Vid seminariet på Bosön deltog några av oss från styrelsen och personalen.
Temat för seminariet var ”Rekrytera och behålla” genom att Göra golfen roligare. Många medelgolfare, särskilt kvinnor, tycker banorna är för långa. ”Tee it forward” ett begrepp från USA som innebär att det finns flera tee att välja på. Visby GK nämndes som ett exempel där de idag har fem tees. Vår bana är inte särskilt lång, snarare något kort för herrar. Det är dock inte främmande att redan i sommar på försök införa ett tredje tee framför röd tee på vissa hål. En liten kuriosa är att redan 1994 avskaffades begreppet att röd tee är damtee och gul herrtee.
Hur får vi fler juniorer diskuterades, något som vi i När GK brottas med. Idéerna finns men det gäller att hitta ledare och kunna genomföra idéerna. Vi behöver också vara mer aktiva för att locka nya medlemmar och behålla nybörjarna så att de känner sig välkomna i klubben.
Ett problem för oss och många klubbar är att de fasta intäkterna minskar genom att klubbarna får färre och färre medlemmar. Vi blir mer och mer beroende av greenfeegäster. Det gäller att bli mer affärsinriktade.
Vi fick en hel del idéer som det nu gäller att sätta i verket men vi behöver stöd av er medlemmar.

Vid kommittédagen den 4 maj planerar jag att närmare rapportera några av de tankegångar som presenterades.

Restaurangen öppnade med påskbuffé på både påskdagen och annandagen. Caféverksamheten öppnar när banan öppnar. Ett par onsdagar nu i april serveras kroppkakor, mycket populärt. Till Valborg öppnar restaurangen upp fullt ut.

Väl mött på städdagen!

När den 9 april 2013

Helen Nordenson, Ordförande

Skribent: Marie Gahnström