Årsmötet lördag 2 november

10 NOV 2013 23:04
Här en kort sammanfattning av årsmötet. Protokollet kommer att läggas ut på hemsidan så fort det är underskrivit och klart. 42 medlemmar var närvarande denna höstlika novembereftermiddag.
  • Skapad: 10 NOV 2013 23:04

Styrelsens förslag om oförändrade medlemsavgifter och spelavgifter godkändes. Så det blir inga höjningar nästa år

Förslaget om förändrat budgetår till kalenderår beslutades. Det innebär att vi nu följer golfförbundets rekommendationer.

Karl-Erik Bergström valdes till ordförande till mötet, van som han är, genomförde han mötet på ett mycket professionellt sätt.

Helen Nordenson öppnade mötet. Under sitt andra ord som ordförande har hon genom att ha varit med på förbundsmötet i april, olika seminarier, den marknadsundersökning under sommaren och enkät till medlemmarna som vi genomförde i september förstått att golfen är en del av upplevelseindustrin. När GK behöver bli mer professionell i sitt arbetssätt.

Helen presenterade verksamhetsberättelsen med hjälp av de kommittéordförande som var närvarande.

Anders Lyander föredrog den ekonomiska redovisningen och kunde berätta att i år har vi gått med vinst, 400.000 kr. Tyvärr inte för att vi ökat våra intäkter dramatiskt utan snarare att vi lyckats minska kostnaderna.

Sammanfattningsvis har vi haft ett bra år, medlemstalet ligger kvar på 700. Med tanke på att de flesta klubbar tappar medlemmar kan vi vara lite nöjda, men vi behöver fler medlemmar. Antalet ronder har ökat men de kan bli fler. Det finns många obokade tider även under högsäsong.

Helen föredrog verksamhetsplanen för kommande år och poängterade att vi behöver stärka klubben långsiktigt och uppnå en uthållig ekonomi.

Ulf Norlén presenterade styrelsens förslag ”När GK, Bevattningsprojekt 2014 – 2016”

Målsättning: Uppdatering och förstärkning av befintlig bevattningsanläggning för att effektivt underlätta bevattningsarbetet och spara in på vattenförbrukningen.

Förslag:

År 1. Förstärkning/komplettering av stamnät. Kostnad.......................................... 350.000 kr

År 2. Green- och tee-bevattning.......................................................................... 250.000 kr

År 3. Fairwaybevattning....................................................................................... 100.000 kr

Finansieringsförslag:

År 1. Del av föregående års vinst, del ur årets budget och extern finansiering

(bank 50.000 – 100.000 kr).

År 2. Ett engångsbevattningstillägg till alla medlemmar på 200-300 kr plus en summa ur nästa års budget.

År 3.Beslut tas år 2 för hur och om fairwaybevattningen skall se ut.

Budgeten för kommande år gäller 16 månader och behöver täcka två lågsäsonger och därför räknar vi med att en mindre förlust.

Valberedningens förslag antogs.

Styrelsen blir densamma som föregående år förutom Marie Gahnström som valt att lämna. Marie kommer inte att ersättas.

I övrigt kan noteras att tävlingskommittén får en ordförande i Per Josefsson men däremot har sponsorkommittén ingen ordförande, vilket är ett problem.

Fastighetskommittén läggs ner.

Helen avslutade mötet med att tacka personal, ledamöter och alla som bidragit till att vi har en klubb som får mycket beröm.