”Augusti - Ordförande me nåre ård fran golfen pa När”

03 SEP 2012 09:38
Så i mitten av augusti fick vi äntligen några härliga sommardagar för tyvärr har vi haft få riktigt fina dagar den här sommaren. Det har blåst mer än vanligt och någon större värme har vi inte heller haft.
  • Skapad: 03 SEP 2012 09:38

Curre Lindström inledde augusti med ett HIO på hål 11 och bara några dar senare gjorde Johan Stål HIO på 17, stort grattis.

Banan har även i augusti varit härligt grön och i fantastiskt skick. Bankonsulenten Calle Lönnberg besökte oss i augusti. Han tillbringade flera timmar med Göran och från bankommittén Paul Ahlqvist och Per Josefsson. Calle var imponerad av banans skick men vi behöver ta bort ytterligare träd för att få in sol på greener och tee. Några tee främst röd behöver förbättras. Han var mycket positiv till nya hål 16 och förslaget att förlänga hål 17 till ett par 4 med bibehållen green.

Tävlingar Golfresan on tour, sista damdagen och onsdagstävling samt avslutning krögargolfen och inte minst den traditionella kampen mellan Visby GK och När GK inledde augusti. Golfresan on Tour hölls för andra gången på När och lockade 55 lag. Sista onsdagstävlingen för säsongen sponsrade Snicken och Brändu Sveinpälsar spelade, en fin avslutning på årets onsdagstävlingar.

När GK vann den traditionella kampen mot Visby GK. Vårmatchen på Visby GK kunde tyvärr inte spelas som planerat utan är nu bestämd till den 20 oktober. Det finns mer att läsa om sommarens tävlingar på hemsidan. Jag har skrivit några rader efter tävlingarna.

Klubbmästerskapen den 18 augusti hade alldeles för få deltagare. Det var t ex ingen damklass och endast två deltagare i den öppna klassen. Glädjande var Dan Leonette, Herrar 65, fantastiska 68 slag. Vad ska vi göra för att locka fler att delta? Det är inte så allvarligt som de flesta tycks tro. Det kan vara kul att testa sig själv och spela slag.

Seriespelet kom igång i augusti igen, hemma mot Slite och borta mot Gotska och Visby. Totalt hade vi inga större framgångar. Damerna kom tre efter Slite och Gotska, Herrarna också trea efter Visby och Gotska. Sämre gick det i Mix näst sist. Nu har vi något att kämpa för nästa säsong.

Däremot gick det mycket bra för veteranernas herrar som återigen vann. Damerna inte så bra.

Kansliet Emmie slutade sin anställning den 18 augusti för att börja läsa i Jönköping. Lycka till och välkommen tillbaka nästa sommar.

Kåksarna våra ambassadörer har varit i Oskarshamn och spelat, stort reportage i Oskarshamns tidning, finns på hemsidan för vidare läsning.

Restaurangen har varit i full gång under augusti med bl a 240 pensionärer den 20 augusti. PRO valde att förlägga sitt höstmöte på När. Vem vet vi kanske fick någon ny medlem.

Landsbygden och framtiden diskuterades vid ett stort möte i Skolu. Virudden AB stod för arrangemangen. Politiker och tjänstemän från Region Gotland och representanter från andra utvecklingsbolag deltog. Företag och föreningar i När var också välkomna. Ulf Norlén och jag deltog bl a delade vi ut broschyren ”Klubbens historia” som bygger på den broschyr som vi tog fram till 25-årsjubileet.

Tänk på att för att spela tävling nästa säsong måste ni ha registrerat minst 4 ronder. Både september och oktober kan bjuda på fint golfväder så än är inte säsongen slut.

September börjar med Schaktcupen fortsätter med När Open och avslutas med Sponsorgolf lördagen den 29 september. Lördag den 8 september träffas kommittéer och styrelse för att summera året och planera för kommande år.

När 2012-08-31

Registrera 4 ronder 120903Registrera 4 ronder 120903