”Augusti - Ordförande me nåre ård fran golfen pa När"

28 AUG 2013 22:46
Vilken sommar vi har haft, fantastisk! Augusti blev en riktigt fin avslutning på verksamhetsåret. Nu hoppas vi att få det bekräftat genom den medlemsundersökning som..
  • Skapad: 28 AUG 2013 22:46

styrelsen beslutat genomföra. Alla ska ni ha fått ett brev om undersökningen. Jag önskar och hoppas att ni tar er tid att besvara frågorna. Resultatet kommer att ligga till grund för kommande års verksamhet. Här har alla medlemmar en möjlighet att vara delaktiga i och påverka klubbens framtid.

Lördag den 14 september har styrelsen en heldags planering inför nästa år. Vi hade planerat in en kommittédag den 24 augusti men den fick tyvärr ställas in då alltför många hade andra åtaganden.

HIO på hål 6 med en järnfemma lyckades Dan Leonette med den 5 augusti, grattis!

Banan var något torr under juli så kom regnet några nätter i augusti och genast blev den grön igen. Många kommenterar att vi påminner om banor i Skottland. Gunnar Håkansson, SGFs generalsekreterare, när han besökte oss kallade oss ”Little Muirfield”. Det var när han skulle hem och titta på British Open efter att ha spelat på När. Så att marknadsföra oss som en skotsk hedbana är inte fel.

Jag skrev i mitt förra brev att vi har haft problem med bevattningsanläggningen. Vatten finns men flera av ledningarna är inte tillräckligt dimensionerade. Vi behöver investera i underhåll och uppgradering av bevattningsanläggningen.

Tävlingar Golfresan on tour avslutade juli och inledde augusti gjorde den sista damdagen, där damerna spelade tillsammans med kåksarna. Därefter kom ”Öppen damdag” den 4 augusti med 38 deltagare, färre än vi hade väntat. Tyvärr ställde få Närdamer upp.

Snicken, en av våra större sponsorer, stod för sista onsdagstävlingen för säsongen. Brändu Sveinpälsar spelade på kvällen. En mycket lyckad avslutning på årets onsdagstävlingar. Alla onsdagstävlingar och damdagar och flertalet av övriga tävlingar har i år haft sponsrade priser, vilket gör att tävlingsavgiften går tillbaka till klubben. Det tackar vi för.

Den traditionsrika kampen mot Visby GK spelades lördag den 17 augusti. Jag tycker nästan att det var lite genant att När GK vann igen. Vi vann ju i våras och förra hösten också.

Det finns mer att läsa om sommarens tävlingar på hemsidan. Jag har skrivit några rader efter tävlingarna och alla resultat finns på min golf.

Krögargolfens sista tre deltävlingar spelades nu i augusti. Den stora finalen över 18 hål sker lördag 31 augusti. Ove Gahnström leder A-klassen och Inger Pettersson B-klassen. Det går alldeles utmärkt att vara med på lördag även om man inte varit med på deltävlingarna.

Seriespelet kom igång i augusti igen, hemma mot Slite och borta mot Gotska och Visby. Herrarna delar första plats tillsammans med Gotska, där ryktas det om särspel. I mixed och för damerna gick det inte bra, näst sist för båda.

Återigen vann veteranernas herrar, grattis. I damernas serie är det en match kvar att spela.

Juniorverksamheten har varit minst sagt begränsad under de senaste åren. Under sommaren är vi några som har träffats tillsammans med Susanne Johansson, juniorkonsulent på Gumbalde, och arbetat fram en verksamhetsplan för juniorverksamheten. Vi letar nu föräldrar/eldsjälar som tycker det skulle vara roligt att ta itu med juniorverksamheten. Vi hoppas här också på ett närmare samarbete med Gumbalde GK. Är du intresserad så hör gärna av dig till kansliet eller Micke Thorén som är ansvarig inom styrelsen.

Kansliet är Britt nu ensam i. Emmie slutade sin anställning den 27 augusti för att börja läsa i Malmö. Hoppas på att få se Emmie här nästa sommar också. Förmodligen kommer Gittan Jönsson rycka in när Britt är på semester. Ni har även sett mig i receptionen då och då, lärorikt.

Restaurangens onsdagsunderhållningen har varit lyckad i år och lockat många ickegolfare till klubben. Söndagsbufféerna har också lockat många gäster och salladsbordet till lunchen är mycket uppskattat.

September börjar med Schaktcupen och avslutas med Sponsorgolf lördagen den 28 september. Medlemsträningen fortsätter två veckor in i september.

Tänk på att anmäla till kansliet när ni ändrar mejladresser och att vi har alla i familjens mejladresser.

Fre - sön: 9-16

Mån - tor: Stängt