"December - Ordförande me nåre ård fran golfen pa När"

18 DEC 2013 14:47
Här kommer några rader nu när vi närmar oss julledighet och slutet på 2013.
  • Skapad: 18 DEC 2013 14:47

Vi har haft en för golfen gynnsam höst, kunnat spela på sommargreener fram till i december då den första snön kom men den försvann snabbt. Tyvärr fick vi ställa in Luciagolfen trots milt väder. Det var få anmälningar. Banan stängdes några dagar i december för att förbereda den inför vintern. Banan är öppen igen med vintergreener fram tills snön kommer. Greenerna är alltför mjuka för att spela på. Veteranerna och kåksarna är trägna och spelade senast i tisdags.

Vid årsmötet den 2 november beslutade vi att behålla samma medlemsavgifter som 2013. Årsmötete beslutades att övergå från brutit budgetår till kalenderår vilket innebär att 2014 sträcker sig t o m den 31 december 2014. Vid årsmötet presenterades ett förslag på hur vi kan underhålla och förbättra vår bevattningsanläggning. Vatten har vi men anläggningen behöver uppgraderas. En kort sammanfattning från årsmötet finns på hemsidan.

Även om golfspelet ligger nere så finns det under vintermånaderna en del att göra för Göran och Britt. Maskinerna behöver ses över och en hel del övrigt underhållsarbete ska göras. På den administrativa sidan ska det förberedas för nästa säsong. Britt har som ni märkt skickat ut fakturorna för 2014. Britt och Göran tar ut ledighet runt jul. Kansliet är nu stängt fram till den 7 januari.

Jag vill uppmärksamma er som blev medlemmar under 2013 att ni i år måste förutom att betala medlemsavgift och spelavgift också behöver skaffa spelrättsbevis för att kunna spela under 2014. Det gör ni genom att köpa två värdebevis. Ni går in på hemsidan och under fliken medlem/sälj köp värdebevis. Det finns flera medlemmar som vill sälja sina värdebevis. Det går också bra att kontakta kansliet.

Under 2013 har vi haft ett samarbete med ägarna av Gumbalde golfbana. Vi har beslutat att fortsätta samarbetet även 2014. Vi sänker kostnaden till ett tillägg om 1.000 kr. Då kan fullvärdiga medlemmar i respektive klubb spela på båda banorna. Vi kommer även att gemensamt marknadsföra våra två banor inför nästa säsong.

Vi har för avsikt att fortsätta vårt samarbete med Gotska GK under 2014 på samma sätt som 2013. Genom att betala in1.000 kr kan du som medlem i När GK spela obehindrat på Gotska förutom under juli månad.

Tävlingskommittén är i full gång med att planera tävlingsprogrammet för 2014. Det är ett pyssel då programmet ska sammanlänkas med övriga gotländska klubbars tävlingsprogram. Det finns också ett antal synpunkter på antal tävlingar, typ av tävlingar att ta hänsyn till.

Sponsorkommittén har också satt igång sitt arbete. Det gäller att vara ute i tid. Varför inte sponsra ett hål som några medlemmar gjorde förra året. Jag säger det igen visst vore det kul att kunna säga ”det här är mitt hål”.

Under hösten har Svenska Golfförbundet (SGF) hållit styrelseseminarier runt om i landet. Jag hade möjlighet att vara med de två kvällarna i Stockholm. Ämnen som togs upp var juniorverksamhet, hur gör vi för att få fler juniorer, juridiska frågor och olika driftformer, utnyttjande av golfens IT-system (GIT).

Ordförande i samtliga golfklubbar var inbjudna till SGF:s golfting som i år ägde rum i november i Stockholm. Flera intressanta föreläsningar presenterades om föreningsliv och medlemskap i förändring och ökad kommersialisering, befolkningssammansättningen och svenska folkets motionsvanor. Föreläsningarna diskuterades i grupper. Dessa diskussioner kommer att ligga till grund för SGF:s framtida verksamhetsplanering. Det är intressant att få vidga vyerna och jag hoppas vi kan dra nytta i vår egen verksamhet av de idéer som kommer upp.

Trettondagsbalen som äger rum den 5 januari kan jag rekommendera. De gånger jag varit med har det varit full fart och mycket folk.

Till sist önskar jag alla medlemmar

God Jul och Gott Nytt År!

18 december 2013