Foto: Picasa

December - Ordförande me nåre ård fran golfen pa När

21 DEC 2016 17:15
Sammanfattning av 2016 kommer i verksamhetsberättelsen som styrelsen presenterar tillsammans med bokslutet vid vår/årsmötet lördag den 29 april kl 15.00.
  • Skapad: 21 DEC 2016 17:15

I stort har vi haft ett mycket bra år. Vi har ökat antalet medlemmar med 45 till 782 endast Visby GK har ökat med något fler. Slite, Ljugarn och Gumbalde har ökat marginellt. Gotska har tappat medlemmar. Greenfeeintäkterna har ökat något.

Ombyggnad av reception och shop till en enhet börjar under mellandagarna och ska vara klar till 1 mars. Under den tiden är kansliet stängt. Britt och Göran är på semester men det går att nå dem på This is a mailto link. Det går bra att också att nå mig på mejl This is a mailto link.

Vårt problem fortsätter att vara restaurangen. Den har gått med förlust. Det innebär att bokslutet för 2016 blir negativt. Trots det är vår ekonomi förhållandevis bra. Vi söker nu med ljus och lykta efter någon som kan driva vår restaurang. Den är en viktig del av verksamheten. Styrelsen välkomnar alla idéer och förslag hur vi kan lösa problemet. Det är vår stora utmaning.

Banan har varit i mycket gott skick. Utbyggnaden löper på. Under hösten har hål 7 färdigställts. Greenen på nya hål 8 är färdigbyggd och kommer att sås i vår. Arbetet med ny tee på hål 5 är också på gång. Göran har jobbat på bra tillsammans med Atte Anders Pettersson, Kurre Nilsson och Mats Wahlqvist, Gumbaldes greenkeeper. Stort Tack och till Paul Ahlqvist, bankommitténs ordförande, som håller i projektet. Caspar Grauballe, som utarbetat vår ”masterplan” besökte oss i november. Han var belåten och menade att vi gjort stora framsteg.

Om snön och frosten håller sig borta är hålen 10-18 öppna för spel. Kommer snön går det bra att åka skidor på banan dock ej på greenerna.

Jag vill uppmärksamma er som blev medlemmar under 2016 att ni i år förutom att betala medlemsavgift och spelavgift behöver skaffa spelrättsbevis för att kunna spela under 2017. Det gör ni genom att köpa två värdebevis 500kr/st eller ett spelrättsbevis för 1.000 kr. Kontakta Britt på This is a mailto link. Hon har en lista på både värdebevis och spelrätter till salu.

Vi hoppas att medlemskap plus 4 greenfee för 1.800 kr ska locka medlemmar i s k brevlådeklubbar och som tillbringar några sommarveckor på Gotland. Vi har utökat åldersintervallet till 26-45 år. Samtliga avgifter finns på hemsidan.

Vårt samarbete med Gumbalde fortsätter under 2017. För ett tillägg om 1.100 kr kan fullvärdiga medlemmar i respektive klubb spela på båda banorna. Vi kommer även att gemensamt marknadsföra våra två banor inför nästa säsong. Vi fortsätter också vårt samarbete med Gotska GK under 2017 och Vallentuna GK. De hade 141 besökare från När under 2016. Fullvärdiga medlemmar i När GK spelar gratis på Vallentuna GK på vardagar, max 5 bollar i veckan.

Tävlingsprogrammet för 2017 läggs ut på hemsidan i januari. Säsongens första tävling är Påsksmällen söndag 16 april. Tävlingsavgiften förblir 100 kr. Vår egen stora tävling Närkdagen äger rum onsdag den 19 juli så boka redan nu i era almanackor. Då ska vi fira 30 år. Golfa Gotland Runt spelas 14-18 maj.

Vi i styrelsen är lite äldre och inte så hemma på sociala medier. Vi vill gärna hitta någon medlem som kan hjälpa oss att vara aktiva på sociala medier. Du som kan hör av dig till mig!

Ni som spelar på Svenska Spel kan stödja När GK genom att bli föreningsfadder. Gå in på vår hemsida nargk.se och registrera er under Gräsroten. Det kan ge en del pengar till klubben.

Till sist tack för det här året och

God Jul och Gott Nytt Golfår!

22 december 2016