Golfa Gotland Runt 10 år

21 MAJ 2013 09:43
Femte och sista dagen av Golfa Gotland Runt genomfördes i bra golfväder, mulet, inget regn och knappt någon blåst. Stort tack till alla som ställde upp på När och bidrog till att vi fick massor med beröm för banan och vänligt bemötande.
  • Skapad: 21 MAJ 2013 09:43

Flera Närmedlemmar avslutade Golfa Gotland Runt på sin hemmabana. Marita Swanberg var bäst i B-klassen på 73 slag och närmast efter kom Berth Svensson med 74 slag. Nils Svensson, Berths bror från Storsjöbygdens GK, hade fina 69 slag och bäst i A-klassen. Birgitta Hollén, Ada GCC. var med 68 slag bäst i C-klassen.

Närmast hål på hål 4 var Ove Johansson, Kungsängens GK, 3,47 m och på hål 10 Bo Nygren, Gävle GK, 1,66 m. Det blev inget HIO på hål 4 så veckans pris en matcheck om 2.000 kr från ICA Maxi gick till Jonathan Kindberg med fina 35 cm.

Tävlingen avslutades med stor fest och prisutdelning på Restaurang Hwitstjärnan i Visby.  Där vinnaren i vår kåkstävling Carl Johan Dunge, Figeholm GCC, fick motta en liten trästaty i form av en kåksklubba, gjord av vår egen kåksare Lennart Pettersson. Carl Johan vann på 14 slag.

Harry Hanell, som startade tävlingen för tio år sedan, blev hyllade för det fantastiska jobb han lägger ner och vad tävlingen betyder för Gotlands turistnäring. När tävlingen startade deltog 100 spelare. I år var det 640 maxantalet. Det gäller att anmäla sig i tid.

Det var ett otroligt fint prisbord. Vinnarna i varje klass fick en resa till Berlin inklusive golfspel. Dan Leonette hade skänkt  tavlor som gick till de tre bästa damerna brutto.

Tyvärr fick vi inte se så många Närmedlemmar hämta pris. Marita Swanberg med När som hemmaklubb var bästa Närmedlem med en sjuttonde plats i B-klassen. Thomas Lindholm som jag räknar till När kom på sjunde plats i A-klassen men har Hulta GK som hemmaklubb. Han kunde således inte räknas in i laget som kom på åttonde plats.

Roland Kinberg, Gumbalde GK, var överlägsen segrare i A-klassen. Hans tredje seger i Golfa Gotland Runt. Gumbalde GK vann också lagtävlingen.

Alla som varit med och sett till att det blev ett lyckat arrangemang på När har fått ta emot massor med beröm. Oj, vilken fin bana, vilka fina greener, vilket trevligt bemötande. Vi får hoppas att många hittar tillbaka till När.

Alla resultat hittar du på Golfa Gotland Runts hemsida

Golfa Gotland Runt

Fjärde dagen

Bra golfväder, kanske något råkallt. De bästas resultat var i klass med tidigare dagar. Tommy Larsson, Öjared GK, 66 slag, Milka Ekwall, Wäsby GK, i B-klassen  68 slag och Birgitta Westin. Öjestrand GK, i C-klassen på 67 slag. Närmast hål på hål 4 var Leif Björkman, Turinge Axa GK, 3,59 m och på hål 10 lyckades, Gunnar Nyman, Luleå GK, med en birdie.

Våra Närmedlemmar hade de flesta en tung dag och laget åkte ner till en åttonde plats. Thomas Lindholm som vi räknar till När ligger på en sjätte plats i A-klassen.

Tredje dagen

Regnet hängde i luften men när startskottet gick kom solen så tredje dagen av Golfa Gotland Runt blev en härlig golfdag.

Roland Kinberg, Gumbalde GK, fortsätter spela väldigt bra och var bäst i A-klassen med 67 slag. Britt Marie Karlsson, St Jörgen Park CC, bäst i B-klassen med 68 slag och Ove Enler, Tobo GK, 69 slag i C-klassen. Närmast hål 1,78 m på hål 4 Hans Carlsson, Björnhults GK, och på hål 10 var det Anders Junghage, Kils GK, med fina 5 cm.

Bra spelar Ewa Montelius på sjunde plats, och Meta Lagerström, på nionde plats, båda C-klassen. Tillsammans med Marita Swanberg, Margareta Wikström och Maria  Thorén har de  fört upp När till en tredje plats i lagtävlingen efter Gumbalde som leder stort och Gotska GK på andra plats.  Bra kämpat!

Andra dagen

Dimman låg stundtals tung över När andra dagen av Golfa Gotland Runt men tur nog slapp vi regnet. Bästa resultat var 67 slag i samtliga klasser.

I klass A-vann Jonathan Kindblad, Katrineholm GK som också var närmast hål 0.35 cm på hål 4, Eva Bannér, Visby GK bästa resultat i B-klassen och i C-klassen Peter Westrin, Waxholm GK. Per Dohlwitz, Täby GK närmast hål på hål 10 med 0,30 cm.

Bästa När-spelare är Thomas Lindholm på femte plats. För vi får väl räkna Thomas Lindholm som När-spelare även om han i startlistan representerar Hulta GK. Meta Lagerström i C-klassen ligger på nionde plats. När har halkat ner en placering till åttonde plats i lagtävlingen.

Första dagen

Britt Olofsson, Wäsby GK, inledde Golfa Gotland Runt på När GK strålande med ett HIO på hål 11 med en järnsjua.

Solen strålade från en klarblå himmel. Bäst resultat i A-klassen hade Markus Darvelid, Gotska GK på 70 slag, i B-klassen Christina Hagberg 68 slag, och C-klassen Fred Larsfred på 72 slag, båda från Wäsby GK.

Yvonne Larsson, Torslanda GK var närmast hål på hål 4 med 3,84 meter. På hål 10 jubileumshålet gällde att komma närmast hål på tredje slaget. Det lyckades  Lars-Göran Jansson med fina 68 cm.

Bäst av När-spelare första dagen var Meta Lagerström sjua i C-klassen som på Slite GK hade 70 slag. I lagtävlingen ligger När GK på en sjunde plats.

Fre - sön: 9-16

Mån - tor: Stängt