Hoppa till sidans innehåll

Hänt på tävlingsfronten

12 JUL 2012 12:44
Hur har det gått!
  • Skapad: 12 JUL 2012 12:44

Vi har haft ett antal tävlingar sen midsommar. Tyvärr är trenden från tidigare år densamma. Vi har alldeles för få deltagare. Vi kan inte klaga på vädret då för golfen det har varit perfekt. Veterantävlingarna däremot på tisdagar fortsätter att locka deltagare. Är det för många tävlingar, fel typ av tävlingar eller?

Leonettes Konst – en scramble treboll som traditionsenligt äger rum vid midsommar, i år på midsommardagen. 18 lag (54 spelare) tävlade om Dan Leonettes berömda och vackra keramik. Vinnare på 59,6 var ett blandat lag bestående av Helen Nilsson, Gumbalde, Sven-Åke Widén, Gotska och vår egen Karl Engelbrektsson.

Onsdagstävlingarna – har vi haft två partävlingar 27 juni och 4 juli. Cancerfonden 27 juni par fyrboll (bästboll) med 27 lag (54 deltagare) Segrade gjorde ungdomarna Anton och Simon Nilsson, När GK, på 43 poäng samma som tvåan men Anton och Simon hade lägre handikapp.
4 julitävlingen var en scramble par med 28 lag (56 spelare). Här segrade Johan Stål tillsammans med Lars Josefsson, När, på fina 59. Tvåa var Anton och Simon Nilsson på 60.
11-juli årets första individuella onsdagstävling, slaggolf lockade 60 spelare i tre klasser, allt för få. Segrare var i A-klassen Anders Eriksson, Östersund Frösön, 67 slag, B-klassen Anton Nilsson, 67 och i C-klassen Arne Olsson 68 slag.

Damtävlingar - första damdagen 5 juli lockade endast 16 spelare trots Dailys mannekänguppvisning och ett generöst prisbord. Marie Alsén vann A-klassen på 36 poäng och Margareta Jacobsson B-klassen på 37 poäng, grattis. I övrigt hade resultaten en del att önska och många som fick pris blev något förvånade. Kval till Triss Lady deltog endast 4 lag. Systrarna Britt Karlsson och Boel Klasson vann med 41 poäng och får representera När GK på Gotska den 19 augusti, lycka till! Första, andra och tredje pris var ett antal trisslotter så får hoppas på fler vinnare.

Krögargolfen – nu har tre av de sex deltävlingarna spelats. Niklas Möllerström leder sammanlagt A-klassen med 108 slag tätt följd av Hans Nilsson på 109, trea är Anders Kraft på 113. B-klassen leds av Lars-Erik Larsson 103 slag, två är pappa Alf Möllerström 108 slag samma som Bert Lilja. Här igen är det alldeles för få som är med. Chansen att var med och vinna finns fortfarande då det är tre deltävlingar kvar till den stora finalen 4 augusti över 18 hål. 

Skribent: Marie Gahnström

BANAN STÄNGD tills vidare

 

 Öppettider

Reception och shop

Stängt

 

Restaurang Fransan

Stängt

 

 

 

Postadress:
När Golfklubb - Golf
När Smiss 713
62348 Stånga

Kontakt:
Tel: +46498492320
E-post: This is a mailto link

Se all info