Höst/årsmötet lördag 5 november 2016

17 NOV 2016 11:28
Några rader från höst/årsmötet.
  • Skapad: 17 NOV 2016 11:28

Dagen började med cross country tävling, scramble tremanna lag. Tävling på Allhelgona ersätter Luciagolfen, vilken vi har fått ställa in i flera år. Deltagarna 24 stycken fick pröva på en helt annan bana än den vanliga, mycket uppskattat av spelarna trots höstrusk. Vann gjorde lag Svante Sandberg, Mary Rilheim och Erland Olsson på 68 slag. Resultat från tävlingen finns på hemsidan.

Närmare 45 medlemmar kom till mötet, några fler än 2015. Jag öppnade mötet med att hälsa alla välkomna. Kallelse hade gått ut i tid och handlingarna fanns två veckor före mötet på hemsidan och tillgängliga vid mötet.

Till mötesordförande valdes vår tidigare ordförande Sune Jakobsson och till  sekreterare Anders Lyander. Höstmötet beslutar om verksamhetsplanering och budget för kommande år samt val till styrelse och kommittéer. Vid vårmötet i april presenteras verksamhetsberättelse och bokslut.

Styrelsens förslag till medlems- och spelavgifter godkändes.  Spelavgiften för seniorer höjs med 100 kr till totalt 3.900 kr för 2017. Vi ligger lägre än övriga Gotlandsklubbar. Vidare beslutades att ändra åldersintervallet för juniorerna från 13-21 till 13-19 och höja spelavgiften med 100 kr, totalt 1.000 kr. För 2017 införs en ny avgift om 1.800 kr för yngre seniorer, 20-25 år.

För medlemskap plus 4 greenfee för 1.800 kr ändras åldersintervallet från 22-40 till 26-45. Vi hoppas med detta erbjudande locka de som idag är medlemmar i s k brevlådeklubbar och tillbringar några sommarveckor på Gotland. Samtliga avgifter finns på hemsidan.

Anders Lyander föredrog budgeten där beräknade inkomster ligger lågt och kostnaderna räknade lite högt. Vi räknar med ett positivt resultat för 2017. Även om bokslutet inte görs förrän efter 31 december kommer vi i år tyvärr ha röda siffror. Klubben har gått bra men restaurangen har inte lyckats så som vi hade hoppats. Den har gått med förlust.

Verksamhetsplanen för 2017 godkändes och finns för intresserade på hemsidan. Den bygger på tidigare års planer och på vad som framkommit från medlems- och greenfeeundersökningarna.

Valberedningens förslag antogs. Örjan Söderberg ersätter Anders Lyander i styrelsen. Stämman valde också in Anders Baude i styrelsen. Sponsorkommittén vilar då valberedningen inte har hittat några intresserade. Åsa Ekwall valdes in i tävlingskommittén, Karl Ekwall i bankommittén, Bert Lilja och Lars Erik Andersson i veterankommittén, Annika Sjölander i juniorkommittén och Nils-Erik Cederlund och Egon Schüberg i kåkskommittén, välkomna.

Vår stora utmaning är att hitta en krögare. Tyvärr har restaurangen återigen inte fungerat som vi hoppades. Nu behöver vi alla medlemmars engagemang i att hitta en krögare. Mötet föreslog att styrelsen tillsätter en grupp som får i uppdrag att komma in med ett förslag på hur vi kan fräscha upp själva restaurangen med enkla medel. Vi är öppna för alla förslag och tankar. Hör gärna av er till mig.

Verksamhetsberättelsen kommer först till vårmötet. Några slutsatser kan vi dock dra. Glädjande är att vi har ökat medlemsantalet till 788 från 747. Greenfeeintäkterna har ökat något. Sammanfattningsvis har vi haft ett bra år. Banan har varit i mycket gott skick.

Jag avslutade mötet med att tacka avgående styrelsemedlemmarna Anders Lyander och Anders ”Atte” Pettersson för deras engagemang och gedigna arbete i styrelsen. Vi kommer att sakna dem. Tackade avgående kommittémedlemmar för deras insatser i de olika kommittéerna, Alexander Thelin, tävling, Hans Nilsson, banan, Jan Nyström, Lars Rundgren, veteranerna och kåksarna Nils Andersson, och Lars Gunnar Holmberg. Tack också till Sune Jakobsson som ordförande för mötet och alla närvarande.

Till slut hoppas jag på ett starkt engagemang från alla medlemmar. Ni behövs för klubbens framtid.

Golfhälsningar

Fre - sön: 9-16