Höstmötet 31 oktober

07 NOV 2015 11:48
Här kommer några korta rader från höst/årsmötet. Protokollet läggs ut på hemsidan så fort det är klart och underskrivit. Drygt 35 medlemmar kom till mötet.
  • Uppdaterad: 04 JAN 2016 10:07

Dagen började med allhelgonagolf. En tävling som ersätter Luciagolfen, vilken vi har fått inställa i flera år. Deltagarna 27 stycken fick endast ha tre klubbor och putter. Vann gjorde Ingemar Nilsson på fina 37 poäng, tvåa med 34 poäng Arne Ohlsson och trea Rune Engwall också 34 poäng.

Jag öppnade mötet med att hälsa alla välkomna och gå igenom de första punkterna. Kallelse hade gått ut i tid och handlingarna fanns en vecka före mötet på hemsidan och tillgängliga vid mötet.

Till mötesordförande valdes vår tidigare ordförande Sune Jakobsson, som genomförde mötet mycket professionellt.

Vid höstmötet beslutas om verksamhetsplanering och budget för 2016 samt val till styrelse och kommittéer. Vid vårmötet presenteras verksamhetsberättelse och bokslut.

Styrelsens förslag om en omfördelning mellan medlemsavgifter och spelavgifter godkändes.  Medlemsavgiften minskar med 200 kr till 600 kr. De 200 kr överförs till spelavgiften och en mindre ökning av spelavgifter med 100 kr för seniorer och kåksare. Den totala avgiften för seniormedlem är 3.800kr för 2016. Medlemsavgiften och avgiften för juniorer, knattar och studerande är densamma som 2015. De som tidigare varit lågsäsongsmedlemmar kan fortsätta med denna form av medlemskap men däremot inga nya medlemmar beviljas lågsäsongsmedlemskap.

Mötet beslutade om en ny form av medlemskap fr o m 2016, medlemsavgift plus 4 greenfee till ett pris av 1.800 kr för åldersgruppen 22-40. Vi hoppas med detta erbjudande lockar de som idag är medlemmar i s k brevlådeklubbar och tillbringar några sommarveckor på Gotland och vars föräldrar är medlemmar i När GK.

Verksamhetsberättelsen kommer först till vårmötet. Några slutsatser kan vi dock dra. Glädjande är att vi har ökat medlemsantalet till 740. Greenfeeintäkterna ligger kvar på samma nivå som 2014. Orsaken kan ha varit den kalla våren. Sammanfattningsvis har vi haft ett bra år. Banan har varit i mycket gott skick.

Verksamhetsplanen för 2016 godkändes och finns för intresserade på hemsidan. Den bygger på tidigare års planer och på vad som framkommit från medlems- och greenfeegästundersökningarna. Undersökningen som företaget a-golf genomför visar att tyvärr har vi något sämre resultat än tidigare år. Det beror på att restaurangen drar ner det övergripande resultatet. Många klagomål på restaurangen.

Anders Lyander föredrog budgeten där beräknade inkomster ligger lågt och kostnaderna räknade lite högt. Vi räknar med ett positivt resultat för 2016. Samtidigt behöver vi göra en hel del investeringar i såväl i fastigheten som restaurangen.

Även om bokslutet inte görs förrän efter 31 december ser det ut som vi får ett mindre plus.

Vår stora utmaning är att hitta en ny krögare. Vi har satt ut en annons på helagotland.lokusjobb.se Nu behöver vi alla medlemmars engagemang i att hitta en ny krögare. Vi är öppna för alla förslag och tankar. Hör gärna av er till mig.

Mötet beslutade efter föredragning av Paul Ahlkvist, bankommitténs ordförande, godkänna etapp 1 av Masterplanen.

Mötet godkände styrelsen förslag att utse Tommy Wahlgren till hedersmedlem. Tommy kanske inte spelar så mycket golf men har varit medlem i klubbens sen dess start och står för det som kallas Närandan. Tommy är en stor Gotlandsprofil och har i alla år ställt upp som konferencier utan ersättning.

Valberedningens förslag antogs. Styrelsen utvidgas med ytterligare en medlem Ulf Lindberg i övrigt densamma. Sponsorkommittén vilar då valberedningen inte har hittat några intresserade. Kristina Pettersson ny i tävlingskommittén liksom Björn Möllerström som ersätter Per Åke Ekelöf i veterankommittén.

Jag avslutade mötet med att tacka Sune Jakobsson som ordförande för mötet och alla närvarande och hoppas på ett starkt engagemang från alla medlemmar. Ni behövs för att klubben ska fungera.

Golfhälsningar

Fre - sön: 9-16