Januari - Ordförande me nåre ård fran golfen pa När

30 JAN 2013 10:01
En glädjande nyhet mitt i vintermörkret är att När GK rankas som Gotlands näst bäst bana 2012 av Golf Digest.
  • Skapad: 30 JAN 2013 10:01

Mycket välförtjänt tycker vi som lyssnat till förra årets Gotland Runt-spelare och många andra. Målsättning för 2013 är att behålla denna plats.

Vi gratulerar Visby GK Gotlands bästa bana och som har gått upp till nummer två bland Sveriges alla banor efter Bro Hof. Ett lyft för golfen på Gotland som förhoppnings När GK kan dra nytta av genom att fler greenfeespelare lockas till Gotland.

Just nu är jag här på Gotland för årets första styrelsemöte. Protokollen från våra möten finns på hemsidan. Jag kan berätta att det ligger ett tunt vitt snölager över banan. Inget spel för varken kåksare eller veteraner som vågade sig ut i mellandagarna då den första snön smält bort. På kansliet jobbar Britt på i sin ensamhet. Just nu med att bokföra alla medlems- och årsavgifter som skall vara inbetalda till 31 januari. Emmie Pettersson kommer tillbaka till kansliet när säsongen sätter igång. Göran har haft en del semester.

Samarbete med Gumbalde har styrelsen beslutat om. Fullvärdig medlem i När GK kan genom att betala in 1.150 kr spela hela året om på Gumbalde. Samma gäller för fullvärdiga medlemmar i Gumbalde GK för spel på När. Samarbetet med Gotska fortsätter också under 2013. Jag tror att närmare samarbete mellan de gotländska klubbarna gynnar oss alla.

Tävlingsprogrammet för 2013 är i det närmaste klart. Anders Kraft har med Marie Gahnström från styrelsen och medlemmarna i tävlingskommitténs sammanställt programmet. Det har inte varit lätt då flera medlemmar är nya och spridda över landet. Det är helt klart att vi behöver en kommittéordförande. Kom gärna med förslag på namn.

Olympiagolfen vill jag gärna slå ett slag för. Den kan bidra till att vi medlemmar spelar, tränar och tävlar mer. Det kan bli en win-win situation. Du betalar 350 kr för att vara med och 100 kr går tillbaka till klubben, så en liten extrainkomst. Alla ronder du spelar kan registreras. De 5 bästa under perioden 1maj till 31 augusti räknas. Klubben kan ha sin egen leader board. Det kommer att finnas fina priser att vinna. För att det ska fungera behöver klubben två olympiaambassadörer. De deltar utan kostnad. Hör av dig om du vill vara olympiaambassadör. Mer information finns på hemsidan.

Restaurangen serverade ett uppskattat julbord. Att Trettondagsbalen var tillbaka var populärt och lockade ett hundratal deltagare. Restaurangen öppnar igen till påsk, slutet mars.

Några datum att anteckna!

Städdag lördag den 6 april – din hjälp behövs.
Kommittédag lördag den 4 maj
Golfa Gotland Runt 20-24 maj
– Anmäl till kansliet om du vill delta som funktionär.

När 2013-01-27