Jubileum 25 år

31 JUL 2012 09:16
Vilken dag och vilket väder! Vädergudarna var med oss.
En mycket uppskattad partävling inledde dagen. 57 lag kom till start. Tävlingen spelades i två delar. På förmiddagen spelade båda i laget 9 hål, poängbogey. En spelade hålen 1-9 samtidigt som lagkamraten spelade hålen 10-18. Först efter lunch träffades de i en foursome poängbogey över 18 hål. Kåksarna var inbjudna till tävlingen men valde att spela sin egen onsdagstävling.
  • Skapad: 31 JUL 2012 09:16

Enligt programmet skulle Peter Johncke "The Trick Shot Master" underhålla med sin show. Tyvärr fick vi dagen före meddelande om att han hade fått förhinder. Tommy Wahlgren, vår konferencier, räddade situationen och ordnade snabbt med bl a en chiptävling för kåksarna. Dessutom blev det mer tid för ombyte och mingel, så i slutändan blev det bra.

Det blev även tid över för att se fotoutställning i klubbrummet, film om kåksarna av Claes och Kalle Thorsson och ett bildspel från Närkampen, den traditionella tävlingen mellan gutar och måsar.

Före prisutdelningen hälsade Helen Nordenson, ordförande, alla välkomna. Tal under middagen skulle bli alltför rörigt. Karl Erik Bergström, ordförande i Gotlands Golfförbund, representerade samtliga Gotlandsklubbar och överlämnade Gotlands Golfförbunds flagga och ett fårskinn från övriga Gotlandsklubbar.

bild -3-

Prisutdelningen blev dagens höjdpunkt. Prisbordet svämmade över med alla priser från Närbygdens 35-40 företag. Variationen var stor, vacker tavla från Sommargalleriet, keramik från Thord Karlsson, saigkorg, vacker pall, matkassar, handdukar, fleecetröjor, härliga grönsaker och naturligtvis potatis. Ett stort tack till Sylve Karlsson som ansvarat för att få ihop alla priser. Tävlingsledningen hade bestämt de första sex priserna därefter fick var och en välja, vilket kan ta tid, men Tommy fick det att flyta på ett föredömligt sätt. Det var nog ingen som gick lottlös från tävlingen.

Vann gjorde Erland Olsson och Lars-Erik Larsson på 69 poäng. De var bäst också på den första delen. Välförtjänta vinnare, övning ger färdighet, de var med redan på Närsholmen för 37 år sedan. Tvåa kom Lars-Gunnar Börlin med sonen Jocke Börlin också 69 poäng och på tredje plats på 68 poäng Thomas och Anja Lindholm.

Specialpris fick det lag som kom på 25:e plats Anders Kraft och Per Åke Ekelöf. De som vid anmälan hade 25 i handikapp och de som fyller år den 25:e.

Dagen avslutades med buffé för närmare 170 personer. Det tog sin lilla tid men till slut hade alla fått plats och mat. Kaffe och härliga tårtor serverades innan dansen till Hamra Kapell satt igång.

Nu finns det önskemål om att vi ska ha jubileum varje år men det får vi nog fundera över. Spelformen får däremot gärna bli en tradition. Ett stort tack till alla som medverkade till att vi kan minnas vårt 25-års jubileum som en härlig dag.

Skribent: Marie Gahnström