”Juli - Ordförande me nåre ård fran golfen pa När”

02 AUG 2012 11:41
Juli är årets mest intensiva månad och då särskilt andra halvan av juli. Det verkar som säsongen börjar senare varje år men också blir kortare för varje år. I år har juli varit ännu intensivare än tidigare år med 25-årsjubileum.
  • Skapad: 02 AUG 2012 11:41

Ett stort tack till alla som bidrog till att det blev en lyckad dag och till tävlingsledningen för en rolig tävling. Många var lite nervösa för spelformen men var mycket positiva efteråt. Vi hade ett fantastiskt prisbord tack vare Sylve som tidigt tog tag i att hitta sponsorer i När. Tänk att det finns närmare 40 företag i socknen. Läs mer om firandet och tävlingen på hemsidan!

Uppmuntrande att läsa senaste numret av Svensk Golf ”När GK är en av 20 pärlor”.

Banan har fått fortsatt mycket beröm och hur våra banarbetare ser till detaljerna. Beröm inte bara från medlemmar, nog så viktigt, men också från greenfeegäster och andra verksamma inom golfen. Vädret har varit gynnsamt även om många av oss gärna hade haft lite mer värme. Regn fick vi alldeles för mycket i mitten av juli, närmare 60 mm. Tyvärr fick vi stänga banan några timmar fredagen den 20 då greenerna var täckta av vatten. Vattnet rann undan relativt snabbt så redan till krögargolfen på kvällen gick det att spela, men blött var det.

Tävlingar kan vi inte klaga på. De har varit många en tävling nästan varje dag. I början var det inte så många deltagare som vi hoppats men det blev bättre ju längre in i juli vi kom. Veckan som vi firade 25 år i var det både veterantävling, damdag och krögargolf. Jag var nog lite orolig att vi inte skulle få fullt till jubileumstävlingen men den var fulltecknad 120 anmälda. Onsdagstävlingarna har haft färre deltagare än tidigare år och det kanske finns anledning att tänka om angående upplägget.

Damdagarna har återigen fått många deltagare. En damdag spelade damerna par med kåksarna. Damerna var storligen imponerade av kåksarnas spel. Arrangemanget var mycket uppskattat och kommer förhoppningsvis bli en tradition.

Seriespelet har uppehåll under juli och kommer igång i augusti igen. Anmäl er gärna till kansliet om ni vill vara med.

Krögargolfen har lockat 30-40 deltagare varje gång. Nu blir det avslutning över 18 hål lördagen den 4 augusti, kanonstart kl 13.00. Det går bra att vara med även om man inte varit med på deltävlingarna. Förutom mat blir det också underhållning.

Medlemsmötet ägde rum tisdagen den 17 juli. Ett trettiotal medlemmar kom. Jag informerade allmänt om vad som hänt och kommer att hända. Berth Svensson berättade om ekonomin som är under kontroll. Paul Ahlqvist, ordförande i bankommittén berättade lite om banans skötsel, när olika arbeten utförs under året. Tid fanns också för frågor.

Hemsidan försöker vi hålla aktuell med information om kommande tävlingar, resultat från tävlingar, restaurangens meny. Där kan du också läsa mer utförligt om medlemsmötet och jubileet.

Medlemsträningen på torsdagar har lockat en hel del knattar och övriga medlemmar, tyvärr har få damer kunnat delta då träningen krockat med damdagarna.

Restaurangen har verkligen fått ett lyft jämfört med de två senaste åren. Många gäster kommer utifrån och golfklubben har återigen blivit ett utflyktsmål för icke golfare. Särskilt salladsbordet har uppskattats och fått mycket beröm. Tyvärr kommer det alltför få gäster på kvällarna.

Avslutningsvis vill jag uppmana alla att registrera era sällskapsronder så att ni spelar på ett så pass rättvisande handikapp som möjligt. Jag vet att många redan gör det, själv har jag nog varit dålig på det men lovar bättring.

När 2012-07-31

Skribent: Marie Gahnström