”Juli - Ordförande me nåre ård fran golfen pa När”

31 JUL 2013 23:13
Juli vilken härlig månad för golfen, visserligen har banan varit torr här och där men inte helt olik en skotsk hedbana. Juli, vår mest intensiva månad, ser ut att bli en bra månad med många greenfeegäster.
  • Skapad: 31 JUL 2013 23:13

Banan har fått fortsatt mycket beröm inte bara från medlemmar, nog så viktigt, men också från greenfeegäster och andra verksamma inom golfen som Gunnar Håkansson, Golfförbundets generalsekreterare.
Trots regnet som vi fått de sista dagarna visar en sommar som denna att vi inte har tillräckligt med bevattning. Bankommittén har fått i uppdrag att ta fram en plan för underhåll av bevattningsanläggningen och utökning av bevattningen.

Tävlingar i juli har varit något färre än förra året.

Onsdagstävlingarna har de två första startat senare än tidigare år för att lämna plats åt också icke tävlande. Cancerfondens ”Ett slag” inledde julis tävlingar. Del av startavgiften går till Cancerfondens verksamhet. De följande onsdagstävlingarna har alla haft sponsorer. Arriba, byggföretag, sponsrade tävlingen den 10 juli. Som en uppföljning av förra årets jubileum stod 36 företag i När för prisbordet den 17 juli, Närkdagen. Vi hoppas att det ska bli en tradition. Den 24 juli stod Detur för priset för bästa resultat i alla klasser, en resa till Turkiet. Golfresan on Tour avslutade julis tävlingar.

KM avgjordes lördagen den 20 juli. Niklas Möllerström blev årets klubbmästare herrar och Lena Thelenius damer. Flest deltagare var det i herrar 55 och herrar 65. Endast fyra damer ställde upp. Tyvärr avskräcker KM många då det är slag, bollen måste i hål.

Herrdagen som blivit tradition att spela 9 hål på Ljugarn med lunch och därefter 18 hål på När med grillning ägde i år rum måndag 22 juli. Dagen lockar fler och fler deltagare och även från andra klubbar än När och Ljugarn.

Damdagarna har sina trogna deltagare. Boel Klasson och Britt Karlsson vann Triss Lady som spelades på en av damdagarna. De representerar När GK tillsammans med tvåan Kristina Pettersson och Berit Lindroth i finalen som äger rum på VisbyGK 18 augusti.

Närkampen vann återigen gutarna 20.5 mot 15,5, fjärde året i rad.

Seriespelet har uppehåll under juli och kommer igång i augusti igen. Vi möter GotskaGK på Gotska måndag den 5 augusti. Anmäl er gärna till kansliet om ni vill vara med.

Krögargolfen har lockat runt 30 deltagare varje gång. Det återstår tre deltävlingar som spelas i augusti med avslutning över 18 hål lördagen den 31 augusti, kanonstart kl 13.00. Det går bra att vara med på avslutningen även om man inte varit med på deltävlingarna.

Det finns mer att läsa om tävlingarna på hemsidan. Resultat från tävlingar hittar du på golf.se.

Medlemsmötet ägde rum tisdagen den 15 juli. Drygt 20 medlemmar kom. Jag informerade allmänt om vad som hänt och kommer att hända. Anteckningar från mötet finns på hemsidan.

Prova på Golf gratis erbjöd vi deltagarna i När IF:s fotbollskola. Det har resulterat i att ett tiotal juniorer har kommit varje tisdag förmiddag under juli för att prova på golf.

Golfvärdar har vi haft de två sista veckorna i juli. Mycket uppskattat av våra greenfeegäster. Det är medlemmar i de olika kommittéerna, styrelsen och veteranerna som ställt upp, stort tack. Jag tror att alla tyckt det varit roligt att representera klubben.

Medlemsträningen på torsdagar kommer att pågå hela sommaren. för knattar kl 17.00, juniorer kl 18.00 och seniorer kl 19.00. Gratis för knattar och juniorer, seniorer betalar 50 kr. Ta chansen att bättre på din teknik, alltid lär du dig något. Ju bättre du spelar ju roligare blir golfen.

Restaurangen har många gäster som kommer utifrån och golfklubben är populärt utflyktsmål för icke golfare. Särskilt söndagsbuffén och salladsbordet uppskattas och får mycket beröm. Tyvärr kommer det alltför få gäster på kvällarna.

Nu hoppas jag att augusti blir en lika härlig golfmånad som juli och en fin avslutning på det här verksamhetsåret.

När 2012-07-31