”Juli/Augusti - Ordförande me nåre ård fran golfen pa När"

04 SEP 2014 10:54
Här en liten sammanfattning av juli och augusti.
  • Uppdaterad: 15 OKT 2014 09:48

Vilken sommar vi har haft, fantastisk! Juli började lite kallt men vad härlig den blev med massor av sol. Augusti inte mycket sämre, en del regn men det behövde banan. Vi har i år haft fler greenfeegäster under juli och augusti än 2013. Mycket bra för vår ekonomi som ser bra ut.

Medlemsundersökning genomför vi i år också. Alla aktiva medlemmar över 16 år ska ha fått ett brev om undersökningen. Den genomförs av företaget a-golf. Jag önskar och hoppas att ni tar er tid att besvara frågorna. Här har alla medlemmar en möjlighet att vara delaktiga i och påverka klubbens framtid. Våra greenfeegäster har också fått en liknande enkät efter sitt spel.Resultatet från medlems- och greenfeeenkäten kommer att ligga till grund för kommande års verksamhet. Den 28 september har vi en kommittédag där vi kommer att sammanfatta kommittéernas erfarenheter och förslag inför 2015.

Höstmöte lördag 1 november i och med att vi gick från brutit budgetår till kalenderår kommer vi ha ett höstmöte och ett vårmöte. Vid höstmötet presenteras verksamhetsplanen och budget samt val av styrelse- och kommittémedlemmar. Vid vårmötet/årsmötet presenteras verksamhetsberättelsen och bokslutet.

Banan var något torr under juli så kom regnet i augusti och genast blev den grön igen. Vi har fått mycket beröm för banan från både medlemmar och greenfeegäster. ”Den har aldrig varit så fin, fantastiska greener.” I juli fick vi ny slope som många har önskat. Nu tappar ingen slag oavsett hcp. Arbetet med bevattningsanläggningen tas upp igen i oktober.

Prova på Golf Gratis har vi år erbjudit under sommaren och det har lockat en hel del att prova på som också blivit medlemmar. Under juli var det många på drivingrange och vid korthålsbanan, roligt att se all aktivitet.

Tävlingar har vi haft någon färre i juli och augusti än föregående år. Deltagarnivån har legat på i stort samma nivå som 2013.

Snicken var en lyckad avslutning på onsdagstävlingarna med mycket fina resultat. Snicken är en av våra större sponsorer. Underhållningen på kvällen svarade Brändu Sveinpälsar för.

Närkdagens prisbord sponsrat av över 30 företag i När var lika imponerande som de två tidigare åren. Dagen avslutades med middag och dans.

KM spelades i år i samband med en onsdagstvävling. Klubbmästare blev junioren Samuel Roos med 152 slag före Pelle Persson. Karin Enberg Persson vann damerna i särspel först på hål 14 mot Lena Thelenius.

I den traditionsrika kampen mot Visby GK förlorade vi vårmatchen men tog ordentlig revansch i höstmatchen den 17 augusti och segrade med så mycket som 21-5.

Trisslady vann När GK genom Anette och Ewas Montelius fina insats i finalen på Slite.

Seriespelet är avslutat för seniorerna. I alla klasser, herr, dam och mix kom När GK på en hedrande andra plats. I både dam och mix blev det särspel på Gotska. Tyvärr förlorade vi både mix och dam mot Visby GK som segrade i samtliga klasser. Damernas match var hård. Visby vann först efter tre omspel på hål 18. I Veteranernas seriespel lyckades inte våra herrar lika bra som tidigare år utan fick se sig slagna av Slites herrar. Damerna däremot lyckades vinna serien i år, grattis.

De flesta tävlingarna har haft sponsrade prisbord, vilket gör att tävlingsavgiften går tillbaka till klubben.Det tackar vi för.

Det finns mer att läsa om sommarens tävlingar på hemsidan.

Tänk på att för att spela tävling nästa säsong måste ni ha registrerat minst 4 ronder. Både september och oktober kan bjuda på fint golfväder så än är säsongen inte slut.

Kansliet har Emmie slutat för att fortsätta sina studier i Malmö. Lotta blir kvar under september. Under hösten träffar ni också vår pro Fredrik där.

September börjar med krögargolfen och avslutas med Sponsorgolf lördagen den 27 september. Krögargolfens sista deltävling spelas fredag 5 september och avslutningen över 18 hål sker lördag 6 september. Lilian Möllerström leder A-klassen och Britt Karlsson B-klassen. Det går alldeles utmärkt att vara med på avslutningen på lördag även om man inte varit med på deltävlingarna.

Öppen damdag på När lördag den 13 september.

Seriespelets för seniorer har sin avslutning på När söndag 21 september. Alla som varit med är välkomna att delta.

Sista medlemsträningen är torsdag den 11 september, välkomna.

Restaurangen stänger den 30 september och öppnar igen 1 april då med caféverksamhet.

När 2014-09-03