”Juni - Ordförande me nåre ård fran golfen pa När”

24 JUN 2012 13:26
Juni ska vara första sommarmånaden men var är sommaren? Vi har visserligen haft mycket sol men oj vilka kalla vindar.
  • Skapad: 24 JUN 2012 13:26

Banan har varit och är fantastiskt fin men behöver inte störtregn som vi har haft ett par nätter utan ett fint strilande sommarregn. Våra greener får fortsatt mycket beröm. Nu går banarbetarnas mesta tid åt till klippning och hålla greener och bunkrar i god kondition.

Tävlingar juni rivstartade med tre tävlingar Öppen damdag den 3 juni, slaggolf, som lockade 48 spelare och genomfördes i mer eller mindre storm. I samband med den Öppna damdagen deltog spelarna också i DM för åldersklasser. Priserna sponsrade Dan Leonette, REKO AB och Jonas Växthus i När.

Damdagen följdes av Flaggtävling på nationaldagen den 6 juni med 54 deltagare. Daniel Nilsen satt ner sin flagga på hål 2 och vann överlägset. Flest flaggor vajade på hål 16 och 17. REKO AB sponsrade återigen prisbordet.

Torsdag 7 juni Öppen veterandag kanonstart, scramble med fyra spelare i varje lag. Veterankommittén stod för arrangemanget. 92 deltagare från samtliga Gotlandsklubbar.

Seriespelet har kommit i gång. Vi har mött Gotska, Visby och Gumbalde hemma, Slite och Gumbalde borta. För våra damer har det gått bra de leder tillsammans med Slite. Bra har det också gått för våra herrar, veteraner, som också leder. Seriespelet startar åter den 6 augusti. Anmäl er gärna till kansliet om ni vill vara med. Det har varit svårt att få tag på spelare.

Krögargolfen har kommit igång och pågår varje fredag t o m 27 juli, 6 deltävlingar. Vi hoppas att den ska locka ännu fler nu när den är flyttad till juli. Tävlingen spelas över 9 hål, slaggolf, och avslutas med gemensam middag. De tre bästa resultaten räknas plus avslutningen. Du behöver alltså inte vara med varje fredag, men däremot avslutningen för att delta i tävlingen, som spelas över 18 hål lördag den 4 augusti. Anmälan sker till restaurangen och kostnaden är 200 kr/gång inklusive mat.

Midsommardagen den 23 juni har vi Leonettes Konst, treboll scramble.

Onsdagstävlingar kör igång med Cancerfonden den 29 och får avsluta juni.

Hemsidan hittar du resultat från alla tävlingar information om kommande tävlingar och lite annat smått och gott som restaurangens meny och sommarens underhållningsprogram. Gå gärna in och titta lite då och då.

Boulebanan är nu på plats och jag tror att den kan locka fler gäster till klubben och restaurangen och också några som vill börja spela golf.

Nya medlemmar kommer det en och annan men tyvärr ingen rusning. Vi hoppas naturligtvis att nu till midsommar och semestertider vi får se en tillströmning av nya medlemmar. Tänk gärna på hur ni kan använda era värdebevis, sälja eller ge bort i present. Johan Larsson, från Lau, Gotlands nye hockeystjärna och årets rookie fick av klubben ett femårigt medlemskap inklusive lektioner av Fredrik. Johan har setts på rangen och förhoppningsvis får vi se mer av honom i sommar innan det bär av till NHL och USA.

Medlemsträningen på torsdagar kommer att pågå hela sommaren. för knattar kl 16.00, juniorer kl 17.00 och seniorer kl 19.00. Gratis för knattar och juniorer, seniorer betalar 50 kr. Uppslutningen har hitintills varit dålig. Ta chansen att bättre på din teknik, alltid lär du dig något. Ju bättre du spelar ju roligare blir golfen.

Medlemsmöte tisdag den 17 juli då vi kommer berätta lite om banskötsel och ge sedvanlig information om hur det står till i klubben. Det är också en möjlighet att ställa frågor och komma med förslag.

Onsdagen den 25 juli då vi ska fira att klubben blivit 25 år hoppas jag ska bli säsongens höjdpunkt. Det blir en heldag med:.

Tävling över 27 hål, bli inte orolig, du spelar i lag om två. Först nio hål individuellt och sen 18 hål foursome.

Underhållning 17.00-19.00 – med Trick-shot, prisutdelning med priser från När och lite överraskningar.

Fotoutställning – har du några roliga bilder i dina gömmor från förr skicka gärna in dem till kansliet före den 15 juli så får de vara med och dokumentera våra 25 år.

Middag och dans till Hamra Kapell.

Tills sist önskar jag alla

Glad Midsommar!

När 2012-06-20