”Juni - Ordförande me nåre ård fran golfen pa När”

21 JUN 2013 00:58
Årets juni påminner mig om förra året då jag undrade var är sommaren? Som förra året en hel del sol men vilka kalla vindar över När.
  • Skapad: 21 JUN 2013 00:58

Banan har varit och är fantastiskt fin. Såg lite torr ut men så kom regnet för ett par dar sedan. Våra greener får fortsatt mycket beröm. Banarbetarnas tid går åt till klippning och att hålla greener och bunkrar i god kondition. Apropå bunkrar så tänk på att lägga hela krattan i bunkern.

Gute Golfskolors tävling inledde juni, partävling bästboll. Den följdes av Flaggtävling på nationaldagen den 6 juni, sponsrad av REKO AB. Kort sammafattning och resultat från tävlingarna hittar du under fliken ”Händer och Hänt”.

Visby GK mot När GK spelades på Visby GK och mycket tack våra damer fick vandringspriset följa med hem igen. Returmatchen spelas lördag den 17 augusti på När. Vi behöver ställa upp med 24 spelare så anmäl dig gärna redan idag till kansliet.

Närs Öppna Veterandag ägde i år rum den 5 juni med kanonstart, scramble med fyra spelare i varje lag. Veterankommittén stod för ett mycket populärt arrangemang. 102 deltagare från samtliga Gotlandsklubbar.

Seriespelet har kommit i gång. Det är två serier seniorer och veteraner. För seniorerna har det inte gått så bra däremot för våra herrar, veteraner, som leder. Seriespelet startar åter den 5 augusti. Vi har haft svårt att få tag på spelare till seniorernas matcher. Anmäl gärna till kansliet om du vill vara med. Det är en rolig form av tävling greensome, två herrlag, två damlag och två mixlag.

Krögargolfen hade sin första deltävling fredag den 31 mars. Göran Karlsson vann A-klassen och Boel Klasson B-klassen. Andra deltävlingen fick flyttas fram och äger rum fredag 28 juni. Tävlingen består av 6 deltävlingar och spelas över 9 hål, slaggolf, och avslutas med gemensam middag. De tre bästa resultaten räknas. Du behöver alltså inte vara med varje fredag. Avslutningen är lördag den 23 augusti och då spelar vi 18 hål. Anmälan sker till restaurangen och kostar 200 kr/gång inklusive mat.

Söndagen den 23 juni har vi Leonettes Konst, treboll scramble.

Onsdagstävlingar kör igång med Cancerfonden den 3 juli och får inleda juli månad.

Medlemsmöte tisdag den 15 juli kl 15.00 då vi från styrelsen informerar om hur det står till i klubben. Det är också en möjlighet att ställa frågor och komma med förslag.

Onsdagen den 17 juli Närkdagen blir en heldag med en spännande tävling och priser från bygdens företag och några överraskningar.

Hemsidan är vår informationskanal. Där hittar du resultat från tävlingar information om kommande tävlingar och lite annat smått och gott. Gå gärna in och titta lite då och då.

Boulebanan som vi anlade förra året har än så länge inte lockat många men vi hoppas att den ska komma igång nu när semestrarna startar. Varför inte samla några vänner och spela en omgång.

Nya medlemmar kommer det en och annan men tyvärr ingen rusning. Vi har därför startat en kampanj ”Prova på golf gratis”. Fyra tisdagar med början den 4 juni har det funnits möjlighet att prova på golf mellan kl 4 och 7.
Tänk gärna på hur ni kan använda era värdebevis, sälja eller ge bort i present.

Medlemsträningen på torsdagar kommer att pågå hela sommaren för knattar kl 17.00, juniorer kl 18.00 och seniorer kl 19.00. Gratis för knattar och juniorer, seniorer betalar 50 kr. Ta chansen att bättre på din teknik, alltid lär du dig något. Ju bättre du spelar ju roligare blir golfen.

Samarbetet Gumbalde GK har utnyttjats från båda klubbarna så bli inte förvånad om du träffar på medlemmar från Gumbalde på När. Själv tror jag mycket på ett utökat samarbete.

Glad Midsommar!

önskar