”Juni/Augusti - Ordförande me nåre ård fran golfen pa När"

12 SEP 2016 09:35
Här en sammanfattning över säsongen. Vilken fantastisk golfsommar vi har haft. I år har vi haft något fler greenfeegäster än 2015. Vi har ökat antalet medlemmar från 750 till 780, positivt.
  • Skapad: 12 SEP 2016 09:35

Banan i juli var torr men det har också sin charm, så kom regnet i augusti och igen en grön fin bana. Under sommaren låg förändringsarbetet i ”hästhagen” nere. Det har nu återupptagits. Svårt att säga när det blir klart, beror på vädret.

Sommarmötet kom 30 personer. Gunnar Håkansson, Golfförbundets generalsekreterare och medlem i När, gav en överblick var golfen befinner sig. Nu ökar antalet medlemmar igen. Henrik Stensons framgångar ökar intresset för golfen. Gunnar berömde vår bana särskilt greenerna som han menade kunde platsa på touren.

Tävlingarna har haft fler deltagare än 2015, roligt. De flesta tävlingarna har haft sponsrade prisbord, vilket gör att tävlingsavgiften går tillbaka till klubben. Det tackar vi för.

Snicken i år med kanonstart lockade 140 deltagare. Snicken och Järn AB Södertorg är en av våra största sponsorer. Underhållningen på kvällen svarade Brändu Sveinpälsar för.

Närkdagen kanonstart 112 deltagare, lagtävling. Prisbordet sponsrat av över 30 företag i När var lika imponerande som tidigare år.

Äkta makar fortsätter att vara populär med 70 lag, också kanonstart.

KM spelades i år både scratch och hcp. En förändring som lockade 46 deltagare. Klubbmästare 2016 brutto Tobias Kållberg, 74 slag.

I den traditionsrika kampen mot Visby GK vann vi vårmatchen som spelades hemma i år. Visby GK tog ordentlig revansch i höstmatchen och segrade med 15,5-8,5.

Sudermästerskapet vann När GK lagtävlingen.

Seriespelet är avslutat. För seniorer var det endast en serie, mixed, där När GK kom trea. Vann gjorde Gumbalde GK. I veteranernas seriespel gick det sämre herrarna kom fyra och damerna sist.

Damverksamheten har i år haft en annan inriktning med gemensam träning och spontangolf, ett närmare samarbete med Gumbalde GKs damer och en damdag med modevisning.

Veteranerna här har några uttryckt besvikelse över att styrelsen dragit in på tisdagstävlingarna under julimånad. Anledningen är att förmiddagar är den populäraste tiden för greenfeespelare och vi behöver all den inkomst vi kan få. Dessutom finns det under juli gott om andra tävlingar att delta i.

Kåksarna är sedan sin resa till St Andrews välkända efter stor artikel om golf på Gotland i tidningen Svensk Golf nr 6, mycket fin reklam för oss.

Personal Tommy Mårdbrink, som i flera år arbetat på banan, gick i pension nu i september. Maggie Sjödin som arbetat i receptionen slutade sista augusti.

Restaurangen har vi drivit i egen regi. Ett risktagande men vi hade inget annat val. Det största problemet har varit personal. Det är svårt att hitta kockar och även servis. Vi har varit tvungna att göra vissa investeringar. En nyhet för året var pizza, som visat sig lyckosamt. Som det ser ut idag kommer restaurangen gå med förlust vilket påverkar det totala resultatet. Vår likviditet fortsätter dock att vara god.

Värdebevis 2016 är sista året för att sälja värdebevisen. Efter 1 januari 2017 har de inget värde enligt ”Bestämmelser för spelrätter” som finns att läsa på hemsidan under fliken medlem/spelrätter värdebevis.

Medlemsundersökning har i år pågått under säsongen och genomförts av företaget a-golf. Tack till er som svarat. Våra greenfeegäster har också fått enkäten.

Resultatet från undersökningen ligger till grund för kommande års verksamhet. Den 25 september har vi kommittédag. Syftet är att sammanfatta kommittéernas erfarenheter från säsongen och få in förslag inför 2017.

Styrelsen har beslutat att inför 2017 avsluta avtalet med a-golf. För 2017 kommer vi att ingå i projektet ”Golfspelaren i Centrum”. Det innebär att en del medlemmar redan i år får en enkät. Ni som får den hoppas jag svarar för era svar är viktiga för vår planering.

Höstmötet lördag 5 november presenteras verksamhetsplanen och budget för 2017 samt val av styrelse- och kommittémedlemmar.

I samband med höstmötet spelas säsongens sista tävling Cross country, där banan sätts upp på ett helt nytt sätt som ni aldrig har sett den. Välkomna!

När 2016-09-08

BANAN STÄNGD tills vidare p.g.a. stora regnmängder

Mån - fre: 9-14

Julbord fre - sön under v. 47-49