”Maj - Ordförande me nåre ård fran golfen pa När"

16 MAJ 2013 19:54
Äntligen har vi kommit igång. En bättre start kunde vi inte få.
  • Skapad: 16 MAJ 2013 19:54

Banan är i världsklass enligt vår bankonsulent Carl Johan Lönnberg. Vi får så mycket beröm. enligt Svensk Golf ”Den dolda pärlan”, Peter Jihdes favoritbana! Ni som varit här vet också att det är sant. Hoppas ni sprider det bland era vänner och bekanta.

Banan är i fantastiskt skick. Den har klarat vintern otroligt bra, inget snömögel, inga fläckar och fina hårda greener. Vi har fått nytt index (handicap på hålen). När vi nu inviger nya hål 16 till Golfa Gotland Runt har vi par 69. Banan kommer dock att slopas om först i höst. Då är vi många som hoppas på en svårare slope så vi får något slag.

Stiga Cup, ny tävling, som spelades i nästan sommarväder. 50 spelare deltog, inte illa så här års, bådar gott för kommande tävlingar. A- och B-klassen spelade slag och C-klassen slaggolf. Ove Gahnström vann A-klassen på 74 slag, Erland Olsson B-klassen på fina 68 slag och Marita Swanberg C-klassen på 70 så nu får vi se henne i B-klassen framöver. Fina priser delades ut batteridriven Trimmer var populär liksom häcksax och andra fina trädgårdsverktyg.

Golfa Gotland Runt 20-25 maj, 10-årsjubileum står för dörren. I år är det 640 deltagare som ska spela fem banor, Visby GK, Gotska GK, Slite GK, Gumbalde och inte minst vår egen bana. Ni som inte spelar Golfa Gotland Runt spelar gratis på Ljugarn under Golfa Gotland Runt.

Seriespelet började för Närs del måndag den 13 maj mot Gumbalde. Är du intresserad att vara med anmäl till kansliet. Mer information hittar du på hemsidan under tävlingar.

Veteranerna har kommit igång både med tisdagstävlingar, numera lottade under säsongen, och veteranserien. Mer information om veteranernas aktiviteter finns på hemsidan under veteraner.

Medlemsträningen är på torsdagar, knattar kl 16.00, juniorer kl 17.00 och seniorer kl 19.00. För knattar och juniorer är det gratis, seniorer betalar 50 kr.

Kansliet Emmie Pettersson, som många känner från förra sommaren är tillbaka i kansliet. Elin Sahlin börjar i kansliet i juni. Ibland hittar ni i receptionen också Fredrik Ström, vår pro, eller Martin Munkhammar, tränare.

Kommittédagen den 4 maj deltog 30 kommittémedlemmar. Jag rapporterade från SGF:s verksamhetsseminarium som några av oss i styrelsen deltog i. Skrev om några av tankegångarna i mitt aprilbrev. Jan Christofferson från SISU (idrottsutbildarna) presenterade deras verksamhet och hur vi kan få bidrag från bla Idrottslyftet och hur vi kan bilda olika s k lärgrupper, tidigare studiecirklar, för att utveckla vår verksamhet. De olika kommittéerna samlades och diskuterade mer sina områden och därefter hade vi en gemensam redovisning. Anteckningar från dagen lägger vi ut på hemsidan.

Samarbete med Gumbalde där du betalar 1.150 kr och spelar hur mycket du vill på Gumbalde. Vill du spela på Gotlska så mycket du vill, ej juli, betalar du 1.000 kr. Med Gumbalde har vi också specialerbjudande för greenfeegäster. Spelar de båda banorna får de specialpris, högsäsong 700 kr och lågsäsong 600 kr. Sprid gärna bland vänner och bekanta.

Restaurangen är i full gång. På söndagar serveras buffé. Maten har fått mycket beröm. Ät gärna i restaurangen. Lunchkuponger kan du köpa i receptionen till en kostnad av 700 kr för 10 luncher. Du tjänar 10 kr/lunch.

Värdebevisen som har kommit in till kansliet för försäljning ligger nu på hemsidan till försäljning. Jag uppmanar alla att på olika sätt använda sina värdebevis så vi får flera medlemmar.