Maj - Ordförande me nåre ård fran golfen pa När

31 MAJ 2015 19:17
Nu har golfsäsongen satt igång med full fart. Våren har varit kall, en hel del regn, lite sol och mycket blåst.
  • Uppdaterad: 30 JUL 2015 15:00

Golfa Gotland Runt – är vårens höjdpunkt. Spelades i år söndag till torsdag, 17-21 maj. Verkligen fin reklam för golfen på Gotland och ett bra tillskott till klubbarnas kassor. Som ordförande är det extra roligt att få hälsa 650 spelare välkomna till När GK där personal och medlemmar jobbar tillsammans för att alla ska trivas. Vädret var inte det bästa, började med regn och blåst de första tre dagarna. Tur nog fint golfväder de avslutande dagarna.

När GK tog för tredje gången hem lagsegern. I laget ingick Boel Klasson, Reimer Thomsson, Tommy Helgesson, Berit Lindroth och Marita Swanberg, Bra jobbat! Bäst bland Närmedlemmar var Boel Klasson på en fjärde plats, grattis.
Närs kåkstävlingen vann Monika Jacobsson, Haninge Strands GK, på 15 slag.
Alla resultat hittar du på Golfa Gotland Runts hemsida golfagotlandrunt.se
Stort Tack till Anders Kraft, tävlingsledare och domare, och funktionärerna Atte och Inger Pettersson, Lilian och Alf Möllerström, L-G Börlin, Per Hultgren, Per Josefsson och Anette Keiler-Arvedson som gjorde att allt flöt utmärkt på När.

Banan är i fantastiskt skick. Den fick mycket beröm under Golfa Gotland Runt, särskilt greenerna som är härligt snabba. Kan den bli mycket bättre?
Den danske banarkitekten som fick i uppdrag att utarbeta en masterplan har lämnat sitt förslag. Bankommittén ska gå igenom planen och vid sommarmötet den 28 juli presentera hur vi ska gå vidare på kort och lång sikt.

Tävlingarna Vårblandningen, sponsrad av Länsförsäkringar Fastigheter och Stiga Cup med priser från Bröderna Pettersson Järnhandel i Havdhem lockade fler tävlande än förra året, kul. Resultaten finns på vår hemsida och på min golf.

Seriespelet har börjat och spelas på måndagar med uppehåll under juli. Är du intresserad att vara med, anmäl till kansliet. Mer information hittar du på hemsidan under tävlingar.

Kommande tävlingar:

6 juni Flaggtävling
20 juni Leonette konst
 1 juli den första onsdagstävlingen
29 aug den sista onsdagstävling Snicken med Brändu sveinpälsar
22 juli Närkdagen, scrambletävling, stort prisbord och underhållning
4-5 augusti Sudermästerskapet, ny tävling för i år. Ett samarbete med Gumbalde GK och spelas på båda banorna.

Fransans krögargolf började den 29 maj. I tävlingen ingår 6 deltävlingar över 9 hål och 18 hål avslutningen den 29 augusti. De tre bästa resultaten räknas, vilket innebär att det räcker att vara med i tre deltävlingar och avslutningstävlingen.
Hela tävlingsprogrammet med information om tävlingsform mm finns på hemsidan under tävling och på golf.se. Anmäler dig gör du på golf.se och loggar in på min golf, eller till kansliet.

Medlemsträningen på torsdagar, har kommit igång. Ta chansen att bättra på din teknik, alltid lär du dig något. Ju bättre du spelar ju roligare blir golfen. För knattar och juniorer är det gratis, seniorer betalar 50 kr. Under högsäsong blir det medlemsträning tisdag och torsdag eftermiddag. Tiderna annonseras på hemsidan.

Greenfeebiljetter kan du köpa ett häfte om 10 biljetter för 3.000 kr senior och 1.200 kr juniorer (13-21). Häftet är inte knutet till en person och gäller både låg och högsäsong. Kan användas för familj och gäster på besök.

Golfvärdar – 11 – 31 juli. Att vara golfvärd är kul. Du träffar mycket folk som uppskattar att du tar emot dem. Anmäl dig gärna till Per Josefsson This is a mailto link.

Golfhälsningar