”Maj - Ordförande me nåre ård fran golfen pa När”

24 MAJ 2016 22:46
Nu har golfsäsongen satt igång med full fart. Våren har varit kall förutom första delen av maj som bjöd på sommarväder och satt fart på gräset. Oj vad det växte.
  • Uppdaterad: 06 JUN 2016 19:31

Års/Vårmötet ägde rum 30 april på Valborgsmässoafton. Närmare 40 medlemmar kom till mötet. Vid vårmötet redogör styrelsen för verksamhetsåret och årsredovisningen presenteras. Vi lyckades gå med en liten vinst om 24.500 kr. Vår likviditet är mycket bra. Verksamhetsberättelsen och årsredovisningen finns under fliken När GK/Styrelse/Protokoll …
Damernas birdiepris gick 2015 till Lilian Möllerström.
Mattias Palmqvist, vår restaurangchef presenterade sig. Jag hoppas få se många medlemmar gynna restaurangen nu när vi driver den i egen regi.

Restaurangen är sedan 1 maj öppen varje dag för dagens lunch mm. I juni är den öppen alla dagar till kl 18.00. Pizzaugnen finns på plats och om ett par veckor också pizzor.
På söndag 29 maj, mors dag, erbjuder Mattias en festlig morsdagsmeny, sparris, vårkyckling mm. Menyn finns liksom lunchmenyn under fliken Fransan/meny.

Golfa Gotland Runt är vårens höjdpunkt. Spelades i år söndag till torsdag, 15-20 maj. Verkligen fin reklam för golfen på Gotland och ett bra tillskott till klubbarnas kassor. Som ordförande är det extra roligt att få hälsa 630 spelare välkomna till När GK där personal och medlemmar jobbar tillsammans för att alla ska trivas. Vädret var inte det bästa, började med regn och blåst den första dagen, sen blev det bättre och bättre och riktigt fint på avslutningsdagen.

Ingegerd Sundström, När GK, vann C-klassen på fina 355 slag, 13 slag före tvåan. Ingegerd avslutade med en 61-runda på När, mycket imponerande. Grattis Ingegerd!

När GK, som tagit hem lagsegern tre år i rad lyckades inte ta hem lagtävling i år. Det blev en hedrande andraplats, förlorade mot Visby GK på sämre shcp. I laget ingick Ingegerd Sundström, Bert Svensson, Marita Swanberg, Berit Lindroth och Ingemar Nilsson. Alla resultat hittar du på Golfa Gotland Runts hemsida golfagotlandrunt.se

Stort Tack till Anders Kraft, tävlingsledare och domare, och funktionärerna Anders och Inger Pettersson, Lilian och Alf Möllerström, L-G och Marianne Börlin, Lars och Christina Åkerman, Sune Jakobsson och Per Josefsson som gjorde att allt flöt utmärkt på När.

Banan är i mycket bra skick. Visst arbete pågår i hästhagen, inget som direkt hindrar spelet. Nu kan vi skönja hur nya hål 8 kommer att bli.

Tävlingarna Vårblandningen, sponsrad av Länsförsäkringar Fastigheter och Stiga Cup med priser från Bröderna Pettersson Järnhandel i Havdhem lockade en hel del tävlande, kul. Resultaten finns på vår hemsida och på min golf. Det har diskuterats om vi ska ha ETH (exakt tävlingshandicap). Eftersom de andra Gotlandsklubbarna inte kräver ETH kommer inte vi heller att göra det tillsvidare. Samtidigt vill jag uppmana er att registrera era ronder så ni får ett rättvisande hcp. Det krävs inte mer än fyra registrerade ronder för att få ETH.

Seriespelet börjar nu på torsdag och spelas i år på torsdagar med uppehåll under juli. Är du intresserad att vara med, anmäl till kansliet. Mer information hittar du under Tävlingar/Seriespel.

Kommande tävlingar:

6 juni måndag Flaggtävling
26 juni söndag Leonette konst
 6 juli onsdag Cancerfonden
20 juli Närkdagen med stort prisbord från Närföretagen
27 juli Snicken med Brändu sveinpälsar
2-3 augusti Sudermästerskapet, spel på När och Gumbalde, förra årets succé.

Hela tävlingsprogrammet med information om tävlingsform mm finns under Tävling och på golf.se. Anmälan på golf.se och logga in på min golf eller till kansliet.

Medlemsträningen på torsdagar, har kommit igång. Ta chansen att bättra på din teknik! För knattar och juniorer är det gratis, seniorer betalar 50 kr. Under högsäsong blir det medlemsträning tisdag och torsdag eftermiddag. Tiderna finns under Medlem/medlemsträning.

Damaktiviteterna informerade Nina Matses Eriksson och Kristina Pettersson om vid en lunch 6 maj och efter följde träning hos Fredrik. Närmare 20 damer deltog, roligt. Information om våra damaktiviteter finns under Tävling/damdagar 2016. Stor damdag onsdag den 13 juli med modevisning.

Greenfeebiljetter kan du köpa ett häfte om 10 biljetter för 3.000 kr senior och 1.200 kr juniorer (13-21). Häftet är inte knutet till en person och gäller både låg och högsäsong. Kan användas för familj och gäster på besök.

Golfvärdar i juli. Att vara golfvärd är kul. Du träffar mycket folk som uppskattar att du tar emot dem. Anmäl dig gärna till kansliet This is a mailto link

Golfhälsningar

Fre - sön: 9-16