”Maj - Ordförande me nåre ård fran golfen pa När”

05 JUN 2014 09:58
Maj blev ytterligare en fin golfmånad med fler greenfeegäster än förra året vid samma tid. Vädret har varit blandat med sol men också kyla och regn. Säsongen har börjat mycket bra och nu hoppas jag att det håller i sig resten av säsongen.
  • Uppdaterad: 04 AUG 2014 09:22

Registrera era ronder för att få ett rättvisande hcp. Golfen blir
roligare om du spelar på rätt hcp.. Flertalet medlemmar är mycket dåliga på att
registrera sina golfrundor. Det är viktigt för alla som deltar i tävlingar att ha
Exakt tävlingshcp EGA. Utan EGA kommer man inte med i resultatlistan Registrera ronder gör du på golf.se eller via hemsidan och loggar in på min golf.

Banan är i fantastiskt skick. Bobban Frisk är tillbaka som vår bankonsulent. Han besökte oss den 27 maj och hans rapport är en fröjd att läsa. ”Det var helt underbart att komma tillbaka till pärlan När GK” så börjar rapporten. Han var positiv till förbättringen av stamledning men uppmanar oss att inte vattna sönder banan så den förlorar sin karaktär.

Slope – en längre tid har vi försökt få vår bana omslopad men alltid kommer någon annan bana före. Motiveringen är att vi inte har gjort tillräckligt stora förändringar. Längden på banan är den främsta faktorn vid beräkning av slopen. Vi jobbar vidare på att få banan omslopad. Det är främst herrar från gul tee som förlorar slag.

Golfa Gotland Runt 19-23 maj - Vilken fin vecka för golfen på Gotland. Årets tävling lockade närmare 650 spelare. Tävlingsformen var slaggolf.
När GK tog hem lagsegern. I laget ingick Tommy Helgesson, vinnare i B-klassen, tillsammans med Boel Klasson, Berth Svensson, Gunnar Gustafsson och Ove Gahnström. Bravo!
Tävlingens första HIO gjorde Björn Lindström, Karlstad GK, på hål 17 hos oss på När. Bedriften belönades av SunBirdie med 4 veckors long stay i Spanien för två.
Kåkstävlingen på När vann Folke Boberg, Ljugarns GK på 15 slag.
Alla resultat hittar du på Golfa Gotland Runts hemsida golfagotlandrunt.se

Stiga Cup spelades på Kristi Himmelfärd. 62 spelare deltog, tio
fler än förra året. Andreas Montelius vann A-klassen på 72 slag, Berit Lindroth
B-klassen på 73 slag och Alf Möllerström C-klassen på 75. Fina priser från Stiga,
första pris i samtliga klasser var en elektrisk trimmer.

Seriespelet har börjat och spelas på måndagar med uppehåll under
juli. Är du intresserad att vara med, anmäl till kansliet. Mer information
hittar du på hemsidan under tävlingar.

Kommande tävlingar i juni:

6 juni flaggtävling
15 juni Gute Golfskolor
21 juni Leonette konst
Fransans krögargolf började den 30 maj. I tävlingen ingår 6 deltävlingar över 9
hål och 18 hål avslutningen den 6 september.
Tävlingsprogram med information om tävlingsform mm finns på hemsidan under tävling och på golf.se. Anmäler dig gör
du på golf.se och loggar in på min golf eller till kansliet.

Medlemsträningen på torsdagar har lockat allt från 11 till 18 deltagare.  Ta chansen att bättre på din teknik, alltid lär du dig något Ju bättre du spelar ju roligare blir golfen. För knattar och juniorer är det gratis, seniorer betalar 50 kr.

Kommittédagen den 31 maj var vi 16 från styrelse och kommittéer. Jag
rapporterade från SGF:s verksamhetsseminarium som några av oss i styrelsen
deltog i. De olika kommittéerna informerade vad som hänt inom sina olika
områden. Anteckningar från dagen lägger vi ut på hemsidan.

Golfvärdar – kommer vi ha 12 juli – 10augusti. Per Josefsson är ansvarig tillsammans med Alf Möllerström. Att vara golfvärd är kul. Du träffar mycket folk som uppskattar att du tar emot dem. Anmäl dig gärna till Per Josefsson This is a mailto link.

Facebook – där har När GK en sida. Gå gärna in och följ sidan för där skickar vi ut information. Informationen finns också på hemsidan för er som inte är med i facebook.

”Hemma hos Ulrika” – fredag 18 juli finns fortfarande möjlighet att
anmäla sig till via kansliet.

Varma Golfhälsningar

2014-06-04