”Maj” Ordförande me nåre ård fran golfen pa När

26 MAJ 2012 10:43
Golfa Gotland Runt inledde säsongen. En fin start med närmare 540 deltagare. Det var nionde gången och i år var det start på alla fem banorna, Gotska, Visby, Slite, Gumbalde och När.
  • Skapad: 26 MAJ 2012 10:43

Tävlingen var en stor framgång även om det resultatmässigt inte gick så bra för När GK som tidigare år. Vi fick mycket beröm för banan särskilt greenerna som var de bästa. Det tackar vi Göran och hans personal för. Allt flöt väldigt smidigt under Anders Krafts ledning. Stort tack till alla funktionärer som ställde upp och hjälpte Anders. Maten smakade bra och särskilt beröm fick salladsbuffén. Det var lätt att vara stolt över När. Tur med vädret hade vi också. Golfa Gotland Runt är fin reklam för golfen på Gotland och ger klubben en god inkomst. Nästa år är det 10 år och då hoppas vi på 600 deltagare.

Årets första HIO bjöd Bo Eriksson från Salem GK på under Golfa Gotland Runt på hål 6.

Efter Gotland Runt kom så Kristi Himmelsfärdshelgen då vi fick välkomna många av våra fastlandsmedlemmar. Helgen avslutades på söndagen med Gute Golfskolors partävling/bästboll. 29 lag var med och vår egen Erland Olsson tillsammans med Lars-Erik Larsson vann med 64 slag, grattis.

Anders (Atte) Pettersson avtackade vi på Valborgsmässoafton. Hans sista arbetsdag efter närmare 20 år som vår greenkeeper. Vi har Atte att tacka för vår fina bana. Han har lagt ner mycket energi och engagemang under årens lopp. Innan vi fick tillgång till vatten från Dalbodammen var det många gånger under torra somrar som Atte fick riktigt tidiga morgnar eller sena nätter för att sätta igång bevattningen. Vi hoppas också i fortsättning få se Atte mycket på banan men nu som spelare. Stort TACK Atte!

Bankonsulenten Mikael Frisk, känd som Bobban, besökte oss för att säga adjö. Han har fått nytt distrikt. Han kom tillsammans med Carl-Johan Lönnberg, som nu tar över. Calles första besök på När men inte det sista. Han tyckte vi har en härlig bana och nästa gång blir det också spel.

Nya hål 16 börjar ta form. Efter att vi haft en maskin som vänt ner stenen har det blivit ett jordlager överst som gör att häromdagen kunde vi så. Men spel dröjer.

Vi hälsar Emmie Pettersson välkommen. Hon började i kansliet till Gotland Runt och arbetar deltid till att börja med och från midsommar till mitten av augusti heltid.

Seriespelet, som äger rum på måndagar, dock ej under juli, har satt igång. Veteranerna började måndagen den 14 maj och seniorerna, dam- herr- och mix-klass, den 21 maj. Vi efterlyser fler som vill vara med och representera klubben. Vill du vara med och spela hör av dig till kansliet. Mer information hittar du också på hemsidan. För herrar veteraner är det tuffare. Det gäller att kvalificera sig genom att vara med på veteranernas tisdagstävlingar.

Hemsidan har ni som varit inne på upptäckt att den ändrar sig lite mellan varven. Vi har fått in lite idéer och kommentarer och försöker anpassa oss och hitta en bra form. Fortsätt gärna med att komma med tips, idéer och vad ni förväntar er av sidan. Vi vill att de ska bli en levande sida och behöver er hjälp.

Medlemsträningen på torsdagar har satt igång med Fredrik Ström och Martin Munkhammar, för knattar kl 16.00, juniorer kl 17.00 och seniorer kl 19.00. Gratis för knattar och juniorer, seniorer betalar 50 kr. Vi ser gärna att många tar möjligheten att vara med. Alla behöver vi lite tips för att bli bättre.

Juni börjar med full fart:
Söndag 3 juni Öppen damdag, kanonstart
Onsdag 6 juni
Flaggtävling
Torsdag 7 juni Öppen veterandag
, kanonstart.

Sist men inte minst boka in onsdagen den 25 juli. Då ska vi fira att klubben fyller 25 år med stor tävling, kanonstart, många härliga priser, underhållning, middag med dans.

När den 25 maj 2012

Skribent: Marie Gahnström