Mars - Ordförande me nåre ård fran golfen pa När

26 MAR 2014 20:14
Våren överraskade oss. Vi hann nog inte riktigt med. Redan den 24 februari kunde vi öppna banan med sommargreener och hälsa golfarna välkomna. Glada blev våra två kärngäng veteranerna och kåksarna, som hängt på låset.
  • Skapad: 26 MAR 2014 20:14

Pröva på golf gratis kommer att vara möjligt i år. Klubbor finns att låna. Ta med en vän som vill pröva ut på korthålsbanan. Det går även att ta med vänner ut på banan att pröva på men då får det bli när det är relativt tomt på banan. Vi måste öppna upp golfen!

Greenfeebiljetter kan du köpa ett häfte om 10 biljetter för 3.000 kr senior och 1.200 kr juniorer (13-21). Häftet är inte knutet till en person och gäller både låg och högsäsong. Bra att använda till familj och gäster på besök.

Banan är som sagt i fin kondition. Nu får vi bara hoppas att det inte blir bakslag i vädret framöver. Göran har fått förstärkning. Tommy Mårdbrink är tillbaka och Bert Jacobsson började mitten på mars. Jesper Martell kommer i april.

Kansliet är fram till påsk öppet 08.00-16.00 vardagar. Fr o m påsk är receptionen öppen alla dagar. Britt kommer fr o m den 1 april få förstärkning av Lotta Lydahl under helas säsongen och under högsäsongen kommer Emmie Pettersson tillbaka.

Städdagen lördag den 12 april inleder säsongen och påsken. Vi börjar kl 09.00 och jobbar fram till lunch, traditionsenlig soppa. För de som vill avslutar vi med 9 hål. Anmäl till Britt i kansliet.

Påsksmällen på påskafton är årets första tävling. I år ligger påsken sent så jag hoppas få se många tävlande.

Restaurangen serverar påskbuffé påskafton och påskdagen mellan 12.00 och 17.00. Vuxna betalar 220 kr/kuvert och barn upp till 12 år 100 kr. Det har tidigare år varit populärt så boka bord telefon 0498-491040 el 0706415924.

Restaurangens caféverksamhet har från 1 april öppet alla dagar kl 08.00-17.00.

Tävlingsprogrammet hittar ni på hemsidan under tävling. I stort sett har alla tävlingar sponsrade priser. Mycket bra för då går hela tävlingsavgiften tillbaka till klubben. Tävlingskommittén vill gärna ha hjälp på själva tävlingsdagen. Hör gärna av er till Per Josefsson, tävlingskommitténs ordförande, This is a mailto link om ni har lust att hjälpa till, krävs inga förkunskaper.

Seriespelet där har vi veteranserien och seniorserien. Ni som är intresserade att vara med i seniorserien kolla redan nu tävlingsprogrammet. Serien börjar måndagen den 12 maj och fem måndagar framöver. Serien gör uppehåll i juli och börjar igen måndagen den 4 augusti och ytterligare tre måndagar. Det är tre klasser herrar, damer och mix. Det är inget krav att vara med varje gång. Du spelar i lag greensome. Förra året hade vi svårt att hitta spelare så hör gärna av dig till kansliet när du vill vara med. Det är ett trevligt sätt att spela på Gotlands andra banor, helt gratis.

Handicap för att i en tävling kvalificera sig för pris har Gotlands Golfdistrikt beslutat på rekommendation av Svenska Golfförbundet att tävlande måste ha exakt handicap (EGA). Det innebär att om du tävlar måste du ha registrerat fyra ronder förra året eller tre ronder i år före första tävlingen du deltar i. Tävlingsronder registreras automatiskt. Par och scramble tävlingar registreras inte. Vi på När GK kommer inte att kräva EGA vid alla tävlingar för vi vill gärna se många deltagare.

Sponsring har gått över förväntan. Vi ligger över budget. Alla hål har en sponsor. Klart är att det finns alltid utrymme för fler sponsorer.

Juniorer och nya medlemmar skrev jag om i mitt förra brev. Vi behöver hjälp av er medlemmar om vi ska lyckas få juniorer och nya medlemmar till vår klubb. Hör av er till mig eller kansliet.

Golflhälsningar
26 mars 2014

BANAN STÄNGD tills vidare p.g.a. stora regnmängder

Mån - fre: 9-14