Mars - Ordförande me nåre ård fran golfen pa När

16 MAR 2016 14:56
Här kommer lite nyheter från När GK. Det har varit tyst under vintern men det betyder inte att det inte hänt något.
  • Skapad: 16 MAR 2016 14:56

Banan är sen tisdag den 15 mars öppen med sommargreener. Nu hoppas vi att det inte blir bakslag i vädret. Det finns ju något som heter aprilväder. Under hösten och vintern har Göran påbörjat etapp 1 av utvecklingsplanen.

Kåksarna ser vi regelbundet på banan. De tränar inför sin resa till St Andrews. Åtta kåksare reser den 3 april till St Andrews för att spela kåks. Detta har uppmärksammats av Gotlands Allehanda och Gotlands Tidningar med helsidereportage i januari. Vi önskar dem Lycka Till!

Veteranernas tisdagsgolf har satt igång.

Tommy Mårdbrink är tillbaka. Bert Jacobsson har lämnat oss för Gotska. Förhoppningsvis har vi en ersättare för Bert på gång.

Restaurangen har vi beslutat driva i egen regi. Vi hade några intressenter men de hoppade alla av i sista stund. Vi har anställt Mattias Palmqvist som restaurangchef. Han är utbildad kock och ekonom. En nyhet är att vi har skaffat en pizzaugn. Pizza har efterfrågats av många.

Restaurangen öppnar till påsk och Mattias planerar en påskmåltid. Under april kommer vi ha enklare kaféservering. I maj drar vi igång även med lunch.

Påsksmällen på påskdagen söndag den 27 mars är årets första tävling, partävling. Första start kl 10.00. Påsken ligger väldigt tidigt i år. Trots det hoppas jag få se många tävlande.

Tävlingsprogrammet hittar ni på hemsidan under tävling. Vi jobbar på att alla tävlingar ska ha sponsrade priser. Tävlingskommittén vill gärna ha hjälp på själva tävlingsdagen. Hör gärna av er till Per Josefsson, tävlingskommitténs ordförande, This is a mailto link om ni har lust att hjälpa till, krävs inga förkunskaper.

Handicap påminner jag åter om. För att i en tävling kvalificera sig för pris har Gotlands Golfdistrikt beslutat på rekommendation av Svenska Golfförbundet att tävlande måste ha exakt tävlingshandicap (ETH). Det innebär att om du tävlar måste du ha registrerat fyra ronder förra året eller tre ronder i år före första tävlingen du deltar i. Tävlingsronder registreras automatiskt. Par och scramble tävlingar registreras inte. Sällskapsronder registrerar du själv i min golf, golf.se

Vår/årsmöte lördag den 30 april, Valborgsmässoafton, kl 14.00. Kallelse kommer. Mötet kommer att behandla verksamhetsberättelsen och bokslutet för perioden 2015-01-01 – 2015-12-31. Handlingarna kommer finnas på hemsidan två veckor före mötet och kan rekvireras från kansliet. De finns också vid mötet. Välkomna!

Städdagen lördag den 2 april börjar kl 09.00 och vi jobbar fram till lunch, traditionsenlig soppa. För de som vill avslutar vi med 9 hål. Anmäl till Britt i kansliet. Hoppas få se er där!

Nytt samarbete med Vallentuna GK fullvärdiga Närmedlemmar spelar gratis på Vallentuna GK och vice versa, max 5 bollar/vecka under vardagar (ej juli).

Greenfeebiljetter kan du köpa ett häfte om 10 biljetter för 3.000 kr senior och 1.200 kr juniorer (13-21). Häftet är inte knutet till en person och gäller både låg och högsäsong. Kan användas för familj och gäster på besök.

Sponsring har Göran, Britt m fl  jobbat med under vintern. Det ser hyfsat ut. Vi har våra trogna sponsorer. Tyvärr är det inte lätt att hitta nya sponsorer.

Kansliet har vi anställt Maggie Sjödin fr o m 21 mars. Vi behöver en person mitten av juni till mitten av augusti. Kom gärna med förslag om ni känner någon studerande som vill ha ett sommarjobb.

GLAD PÅSK!
16 mars 2015