Medlemsmöte 17 juli

20 JUL 2012 22:30
Sammanfattning Medlemsmötet 17 juli 2012
Årets sommarmöte/medlemsmöte ägde i år rum tisdagen den 17 juli i klubbhuset.
  • Skapad: 20 JUL 2012 22:30

Ett trettiotal medlemmar deltog av våra idag nästan 700 medlemmar. Följande punkter togs upp.

Vad har hänt?
Ekonomi
Banan, när görs vad
Frågor

Ordförande, Helen Nordenson, inledde mötet med att hälsa välkommen och presenterade övriga styrelsemedlemmar
Ulf Norlén, vice ordförande
Marie Gahnström, sekreterare
Berth Svensson och Bo Jakobsson
Niklas Möllerström hade inte möjlighet att närvara
Jonas Thorén avgick av personliga skäl under våren.

Vad har hänt?

Helen redogjorde hur det ser ut på medlemsfronten. Vi är idag knappt 700. I år har vi tappat 87 medlemmar att jämföras med 2011 då 177 gick ur. I och med att vi gick över till spelrätter valde många av våra passiva medlemmar att gå ur klubben. Vi väckte den björn som sov. 2010 förlorade vi 136 medlemmar och 84 medlemmar 2009. En negativ trend som gäller för hela Golfsverige.

Vi har fått 29 nya medlemmar till dags dato. Flera nya medlemmar kan vi rekrytera genom att vi medlemmar använder oss av värdebevisen antingen ger bort dem eller säljer dem. Det kan göras privat eller med hjälp av kansliet. Information om hur det går till finns på hemsidan. Styrelsen har i likhet med vad som gällde för medlemslån beslutat att första året behöver en ny medlem inget spelrättsbevis men däremot följande år. Så de som blir medlemmar i år behöver ett spelrättsbevis först 2013.

Hemsidan, som Marie ansvarar för, försöker vi hålla aktiv med vad som ska hända och vad som hänt, gå gärna in och titta lite då och då. Vi försöker också använda oss av e-mejl, så det är viktigt att lämna e-mejladress till kansliet och meddela ny adress.

I år har det kommit en ny regelbok ”Regler för Golfspel 2012-2015”. Kansliet säljer den för 20 kr och även ”Genväg till golfens regler”, den kompakta regelboken för användning på banan, för 90 kr. I år är också handikappreglerna nya. Vid tävlingar kan handikappet sänkas eller höjas beroende på hur övriga har spelat, den så kallade buffertzonen. Ett komplicerat system som tur nog GIT-systemet tar hand om.

Kommittédagen äger i år rum lördag 8 september, tidigare än föregående år. Anledningen är att vi då kan dra erfarenheter från säsongen in i verksamhetsplaneringen som presenteras vid Årsmötet i år lördagen den 3 november.

Ekonomi

Berth redogjorde för ekonomin. Den är under kontroll. Vi har fortfarande årets två bästa månader kvar, juli och augusti. Vi förväntar oss ingen större vinst utan snarare ett nollbokslut. Vår likviditet ligger på 50%, mycket bra. Berth poängterade också att det är viktigt att vi utnyttjar våra värdebevis.

Banan

Paul Ahlqvist, ordförande i bankommittén, berättade kort om när och vad som görs på banan. Nu under högsäsongen tar klippning, skötsel av bunkrar och greenerna, gödsling, vertikalskärning mm all tid. Det är under höst och vår som tid finns för att göra förändringar på banan, ta bort buskar, träd mm. Vintern ägnas åt skötsel av maskiner. Hål 16 växer fram och till nästa säsong bör det vara klart för spel. Styrelsen har satt som mål att banan uppnår par 70. Bankommittén funderar på möjligheter som är ekonomiskt möjliga. Ett tänkbart alternativ kan vara att göra om hål 17 till par 4. Par 70 kommer förhoppningsvis förändra slopen. Många kommenterar att de får så få slag. Paul avslutade med att vi har fått mycket beröm för banan och att våra banarbetare, som är få i förhållande till många klubbar, gör ett mycket bra arbete.

Frågor

Hur gör vi för att locka fler juniorer?
Styrelsen hade som målsättning att göra en plan för detta. Tyvärr har vi inte lyckats men är fullt medvetna om problemet. Tyvärr finns det inte många juniorer runt När. Här måste vi erkänna att Gumbalde har lyckats bra och vi skulle gärna se ett närmare samarbete med dem. Många av våra juniorer är fastlänningar och vi bör inför nästa säsong se hur vi kan göra något för dem när de är här.

Samarbete med Gumbalde?
Vi har varit i kontakt med Gumbaldes nya ägare om ett liknande samarbete som vi har med Gotska, där Närs medlemmar för en summa av 750 kr kan spela Gotska under lågsäsong. Gumbalde har inte kommit tillbaka. Troligtvis har de nya ägarna haft fullt upp med att sätta sig in i verksamheten. Styrelsen har för avsikt att fortsätta kontakterna med Gumbalde inför säsongen 2013.

Möjlighet till Rabattkort?
Det är en avvägningsfråga hur mycket rabatt ska vi ge för att det ska bli hållbart i längden. I år finns möjligheten att köpa ett häfte om 10 greenfeebiljetter (ej personliga) men betala för nio. Vi kanske borde ha 10 betala för 8. Styrelsen funderar vidare inför 2013.

Fadderrundor?
Kansliet efterlyser medlemmar som har möjlighet att gå fadderrundor. Anmäl gärna till kansliet. Det är viktigt att nya medlemmar känner sig välkomna.

Avslutning

Helen tackade samtliga och avslutade med att påminna om Jubileumsdagen 25 år den 25 juli. Anmälan kan göras på nätet eller på anmälningslista i klubbhuset.

Skribent: Marie Gahnström