”November-Ordförande me nåre ård fran golfen pa När”

16 NOV 2012 15:05
Nu finns årsmötesprotokollet att läsa på hemsidan. Vi var ett fyrtiotal som samlats. Vi fick en mycket bra och informativ genomgång av det gångna året. Det var en god och positiv stämning under mötet. De föreslagna årsavgifterna fastställdes och beslut om funktionärer blev enligt valberedningens förslag.
  • Skapad: 16 NOV 2012 15:05

Här några egna reflexioner om hur vi kan förbättra våra inkomster.

Ekonomin där gav Berth Svensson oss en utmärkt redogörelse över ekonomin. In i det sista trodde vi på ett 0-resultat men hamnade på ett mindre underskott om 77.000 kr. Vår soliditet är mycket god 48%. Vi i styrelsen hade räknat med flera nya medlemmar, visserligen väl medvetna om att idag tappar många klubbar medlemmar.

Flera medlemmar behöver vi för att upprätthålla kvalitén på vår bana. Vad kan vi göra? Jo, vi, medlemmar kan vara mycket mer aktiva med våra värdebevis. Jag fortsätter att tjata för det är genom att omsätta dem som vi kan bli flera medlemmar.

Värdebevisen var en form av bonus som styrelsen hade hoppats medlemmarna skulle använda för att locka nya medlemmar. Det är tyvärr så att väldigt få har utnyttjat dem. Det finns olika sätt att använda dem. Du kan ge bort till någon inom familjen, till en dotter, son, måg eller nära vän. Varför inte ge bort det i julklapp. Du kan sälja det. De som blev medlemmar under 2012 behöver skaffa sig ett spelrättsbevis nu 2013 så borde finnas några presumtiva köpare.

Vill du att kansliet ska förmedla så har vi ett riktpris på 2.500 kr. Det är bara några få som lyckats sälja för det priset. Personligen tycker jag priset är väl högt. Om du inte vill att kansliet förmedlar kan du gå in på hemsidan under fliken Medlemmar→sälj/köp värdebevis och själv skriva att du vill sälja ditt värdebevis och sätta ditt eget pris. Några har valt att sälja dem billigt för 500 kr.

Fler sponsorer förbättrar också vår ekonomi. Så jag vädjar till er som har egna företag att bli sponsorer, finns flera olika former av paket. Gå gärna in och titta på hemsidan under fliken När GK→sponsorer där de olika paketen presenteras. Idag har vi i stort bara gotländska företag som sponsrar. Av 500 fastlänningar måste det finnas några som har företag och skulle tycka det vore värt att ha ett eget hål på vår härliga bana till ett överkomligt pris.

Svenska Spels nya bidragsform för idrottsföreningar har vi anmält oss till. Det innebär att om du har ett spelkort så varje gång du tippar, köper en lott eller spelar gynnar det klubben. Hur du går med kan du läsa om på hemsidan under ”Hänt…→flera nyheter.

Ny styrelse valdes med stark Näranknytning. Kvar är Ulf Norlén och Marie Gahnström. Nya krafter är Anders Lyander, Anders (Atte) Pettersson, Anette Keiler Arvedson, Mikael Thorén och Ronny Dellevik.

Stort Tack till Bert Svensson, Bo Jacobsson och Niklas Möllerström som avgått ur styrelsen. Vi har haft ett bra samarbete och jag hoppas att vi även i framtiden kan räkna med ert stöd.

Vi avtackade Sylve Karlsson med den traditionella tavlan över Närsholmen. Sylve avgår efter många många år som ordförande i sponsorkommittén. Sylve kvarstår däremot som medlem i kommittén.

Vill också tacka avgående kommittémedlemmar för deras insatser och hälsa de nya välkomna.

När 2012-11-13

Skribent: Marie Gahnström