”Oktober- Ordförande me nåre ård fran golfen pa När”

25 OKT 2012 08:15
Så har nu mitt första år som ordförande gått. Det är dags för årsmöte och att sammanfatta det gångna året. Årsmötet äger rum lördag den 3 november kl 15.00. Kallelse har skickats via mejl och per post till de som inte har e-post. Verksamhetsberättelse, bokslut och valberedningens förslag finns på vår hemsida www.nargk.se och kommer naturligtvis finnas vid årsmötet.
Det har för mig varit ett lärorikt år och ett förändringens år.
  • Skapad: 25 OKT 2012 08:15

Medlemslån till spelrätt

Vi har gått från medlemslån till spelrätter. Det har inneburit att vi tappat medlemmar något som vi i styrelsen också räknade med när många tidigare passiva medlemmar valde att lämna klubben. Däremot hade vi hoppats och räknat med att medlemmarna skulle utnyttjat sina värdebevis i mycket högre grad än som skett. Det är väldigt få som har använt värdebevisen. Därför vill jag en än gång uppmana er till att tänka på hur ni kan utnyttja dem genom att ge bort dem till kanske familjemedlemmar som är på väg att börja spela golf eller sälja till en billig penning till vänner. Ju fler medlemmar desto bättre ekonomi. Jag har som mål att vi ska kunna täcka våra driftskostnader med medlems- och spelavgifter och det vi får in på greenfeeavgifter används för investeringar.

Vill passa på att påminna om att övergången till spelrätter enligt ”Bestämmelser för innehavare av spelrättsbevis i När GK” innebär att innehavaren är skyldig att till klubben betala beslutade spelavgifter. Undantag är om innehavaren senast den 31 oktober året innan ansöker om passivt medlemskap.

Banan

Det har varit ett nöje att få ta emot allt beröm för vår bana. Utan att skryta har våra greener varit de bästa på Gotland. Förra året stod det i årsberättelsen att banan aldrig har varit så fin. Vi får säga det igen ”banan har aldrig varit så fin”. Stort tack till Göran, greenkeeper, Pernilla, Tommy och Kent och inte minst Atte som slutade sista april men sen dess hjälpt till att färdigställa hål 16. Det är en fröjd att se hur nya hål 16 växer fram. Med så få banarbetare och ingen mekaniker är det viktigt att vi har bra maskiner. I år har vi därför införskaffat en greenklippare och en semiruffklippare.

Kansli och shop

Den mindre ombyggnaden har underlättat samarbetet mellan kansliet och shopen. Jag har själv varit  en hel del på kansliet för att se hur det fungerar bakom de s k kulisserna. Det är många  arbetsuppgifter som inte syns utåt. Själv tror jag på ett större samarbete mellan shopen och kansliet vad det gäller receptionsuppgifterna och försäljningen i shopen. I år klarade vi kansliet under säsongen med mindre personal än året innan tack vare att Britt haft bra medarbetare i Emmie under högsäsongen och inte minst av Marie, som slutade nu den 15 oktober. Tack vare Marie har vi själva kunnat trycka broschyren till jubileet och affischer inför alla tävlingar.
Marie har också lagt många timmar på vår nya hemsida, som jag hoppas ni går in och tittar på regelbundet för det är vårt främsta kommunikationsmedel.

Tävlingar

Det positiva har varit att många av våra tävlingar har haft sponsrade prisbord, inte minst prisbordet vid 25-årsjubileet, till vilket i stort sett alla företag i När skänkte priser. En kul spelform bidrog också till ett lyckat jubileum.

Negativt har varit för få deltagare på tävlingarna förutom veteranernas. Särskilt onsdagstävlingarna har haft sämre antal deltagare än tidigare år. Här får vi lov att tänka nytt inför nästa säsong.
Årets näst sista tävling den 7 oktober var Cedergren Cup för herrar och Höstglöd för damer. Med endast en dam anmäld ställdes årets Höstglöd in. Herrarnas tävling Cedergren cup hade 14 deltagare. Vann gjorde Kalle Ekvall.

Kåksarna

För mig har det varit en glädje att se kåksarnas engagemang i klubben. De har blivit klubbens  ambassadörer. Förutom att de har sin egen ”liga” så har har de spelat mot veteranerna och med damerna på en damdag. Var själv med på damdagen och blev mycket imponerad av deras spel.

Sponsorer

Vi har några trogna sponsorer som stött oss i många år och som jag hoppas fortsätter stödja oss. Däremot har det varit svårt att hitta nya sponsorer. Jag har en känsla av att många av de mindre företagen på Gotland har alltför många klubbar som söker deras stöd. Här behöver vi hitta nya former för att hitta sponsorer.

Restaurangen

Mitt första jobb som ny ordförande var att hitta en ny restauratör efter två år av dåliga erfarenheter. I januari kunde vi skriva kontrakt med Lotta Selander/Omors krog. Restaurangen har fått ett uppsving och lockat både golfare och ickegolfare särskilt dagtid. Sämre har det varit på kvällarna. Lottas salladsbord och söndagsbufféer har fått mycket beröm.

Stort Tack till er alla som genom ert medlemskap i När GK bidrar till att vi har en så fin och härlig bana. Med det stöd som jag fått av er medlemmar och personalen har det här första året varit inspirerande och jag hoppas det får fortsätta så även 2013.

När 2012-10-23

Väl mött på årsmötet!