Ordförande me nåre ård fran golfen pa När

23 APR 2012 12:29
Mars såg så lovande ut vädermässigt men så kom april och då har vi haft riktigt aprilväder.

• Skapad: 23 APR 2012 12:29

Det började redan på städdagen den 31 mars som bjöd på snöslask och halt vägunderlag så flera från Visby kunde inte ta sig till När, då de bytt till sommardäck.

Trots vädret så ställde drygt 40 tappra medlemmar upp. Möblerna på terrassen placerades ut och gav lite vårkänsla. Några var ute och jobbade på banan och kåksarna tog traditionsenligt hand om stugorna. Dagen avslutades med soppa men tyvärr inget spel.

Påsksmällen som brukar inleda säsongen fick tyvärr ställas in. Runt tjugo par hade anmält sig. Vårblandningen är nästa tävling, en partävling som går av stapeln den 28 april och förhoppningsvis skall väl då vädret inte hindra spel.

Påskafton firade runt 60 på klubben, inte bara golfare utan även ickegolfare från När och Lau. Lotta, vår krögare, hade ordnat en mycket god påskbuffé, som bådar gott inför resten av säsongen.

Även om påsksmällen fick ställas in så var det en hel del medlemmar, som drog ner mössan över örona och var ute och spelade, varav flera fastlandsmedlemmar, som kommit för att fira påsken på Gotland. Banan var för årstiden i fint skick.

Tyvärr har aprilvädret försenat en del arbete på banan. En hel del jobb har ägnats åt att förbättra bunkrarna. Den 15 april började Kent Hallqvist att åter jobba på banan. Vi hälsar honom välkommen tillbaka.

Veteranernas spel i ur och skur har Gotlands tidningar uppmärksammat Det kan du läsa mer om på vår nya hemsida.

Nya hemsidan lanserade vi sista veckan i mars. Gå gärna in och titta. Marie Gahnström som ansvarar för hemsidan tar gärna emot tips hur den kan förbättras. Det finns idag möjlighet att tycka till på hemsidan. Du går in under medlemmar och medlemsforum, där kan du komma med synpunkter och förslag. Jag ser gärna att ni kommer med både ris och ros. Det är genom att ni medlemmar engagerar er som vi kan bli bättre och förhoppningsvis den klubb ni vill ha.

Trisslotter har jag i tidigare ”ordförande några ord…” uppmanat att vi medlemmar köper för att gynna klubben. Tyvärr har Svenska Spel slutat med detta program. Jag hade själv ett abonnemang som jag nu avslutat.

Nu får vi hoppas att månaden slutar med fint väder som uppmuntrar till golfspel. Vi har ju en långhelg för många i samband med 1:a maj och så Gotland Rund 6-10 maj sen kommer Kristi Himmelsfärdhelgen och snart är sommaren här.

20 April 2012

Skribent: Marie Gahnström