”September - Ordförande me nåre ård fran golfen pa När”

02 OKT 2012 09:48
September första höstmånaden och första månaden på det nya verksamhetsåret inleddes med Schaktcupen lördagen den 2 september och avslutades med den traditionsenliga sponsordagen lördagen den 29 september och däremellan ett antal tävlingar med internationella deltagare i Ö-kampen. September är också en månad då rätt många ”gäng” kommer och spelar. Vädret bjöd på en hel del härliga höstdagar vissa varmare än mitt i sommaren men också en del regn särskilt i slutet av månaden.
  • Skapad: 02 OKT 2012 09:48

Även nu i september har vi noterat två HIO, båda på hål 16 och av Slitemedlemmar, Kjell Svensson vid veteranernas serieavslutningen och Peter Wigren under Ö-kampen.

Tävlingen Schaktcupen spelades i fint höstväder. Tolv lag kom till start. Segrade gjorde veteranerna från När, Ingvar Hansson och Gösta Hjort på fina 40 poäng.

Ö-kampen mellan Gotland och Åland lockade ett tjugotal ålänningar. Slite GK var den klubb som startade upp utbytet för fem år sedan. Nytt för året var att även Gumbalde GK var inbjudna att delta, så nu deltar tre klubbar från Gotland. Tävlingen, slaggolf, började på Gumbalde onsdagen den 12 september och avslutades med gemensam middag. På torsdagen fortsatte den här på När också i härligt golfväder och med gemensam lunch och prisutdelning. Sammanlagt deltog 70 spelare. Vandringspriset får stanna på Gotland som segrade med 1500 slag mot Ålands 1591 slag. De tio bästa resultaten räknas. Det är ett mycket uppskattat utbyte. Gotlänningarna ser redan fram mot vecka 37 nästa år, för då skall vi försöka ta oss till Åland och försvara vandringspriset.

När GK gjorde mycket bra ifrån sig särskilt på sin hemmabana där fem Närspelare var bland de sex bästa. Lars Åkerman kom totalt tvåa på 145 slag med fina 66 slag netto på När. Paul Ahlkvist, När GK, var närmast hål på hål 9. Grattis

När Open lördag den 15 september, scratchtävling 36 hål, spelade 3 damer och 19 herrar, varav endast en av våra medlemmar, Jonas Thorén. Fredrik Ström, vår pro, spelade också men för Gumbalde GK. Segrade gjorde Patrik Norberg, Gotska med 141 slag och damklassen Christella Winzell, Visby GK, 153 slag.

Veteranserien avslutas varje år med en gemensam tävling, i år på vår bana den 17 september. Delta kan alla de som spelat i serien så ett sjuttiotal spelare var med. Spelformen var Florida scramble, där den vars boll laget väljer inte får slå nästa slag. Tävlingen avslutades med gemensam lunch och prisutdelning där huvudnumret är utdelningen av vandringspriserna. Våra veteranherrar fick motta priset för femte gången, bra gjort. Gumbaldes damer för fjärde gången.

Banan är fortfarande i fantastiskt skick och får ideligen beröm. Pernilla Holmberg slutade sin anställning sista september och vi får se om vi får se henne även nästa säsong. Banan är öppen så länge vädret tillåter.

Sponsordagen den tjugoandra i ordningen är en dag för våra sponsorer, i år som brukligt sista lördagen i september. Dagen gick i sångens tecken med förutom golftävling, scramble, en tipstävling utmed banan om de sånger som ingick i kvällens allsång. Speciellt för dagen var att deltagarna i tävlingen, fick pröva nya hål 16. Jag hörde bara positiva kommentarer så något att se framemot nästa säsong. 40 stycken spelade tävlingen och vid middagen var vi runt sjuttiofem som fick njuta av god mat och härlig allsång ledd av bröderna Tommy och Rolf Wahlgren och Rolfs nya orkester Zaezarz. Dansen pågick in på småtimmarna.

Vi är tacksamma för våra sponsorer och deras stöd men vi behöver fler. Idag finns hål som gärna vill ha sponsorer. Ett hål kostar idag 12.000 kr. Det finns ett antal olika sponsorpaket från 8.000 kr. Kontakta kansliet för mer information.

Kåksarna avslutade säsongen med Helmer Karlqvist Pokal, vinnare av pokalen blev Lennart Pettersson och därefter middag tillsammans med sina damer. Vinnare av Kåksslaget blev Rune Nordahl. Jag är dock säker på att vi får se dem på banan så länge vädret tillåter.

Kommittédagen i år tidigarelagd för att bättre ta med erfarenheter från säsongen in i verksamhetsplanen för nästa år samlade 25 medlemmar från styrelsen och de olika kommittéerna. Anteckningar från dagen finns på vår hemsida.

Kansliet har fr o m 1 oktober ändrade öppettider, vardagar 09.00-16.00 och stängt helger förutom helgen 7-8 oktober och Allhelgonahelgen. Vi har bytt lås till kodlås. Det innebär att när kansliet är stängt krävs en kod. Om du vill komma in när kansliet är stängt så ring kansliet så får du en kod.

Restaurangen avslutade säsongen med en fin söndagsbuffé. Restaurangen är nu stängd fram till 1 april. Stort tack till Lotta och Evert (Omors Krog) som lyckats få många gäster att återvända till ”Fransan”.

Oktober kan vi fortfarande förhoppningsvis spela golf. Söndag den 7 oktober har vi Cedergren/Höstglöd. Veteranerna fortsätter spela på tisdagsmornar så länge de går likaså våra kåksare.

Årsmötet äger rum lördag 3 november kl 15.00, kallelse kommer. Välkomna!

När 2012-09-30

Skribent: Marie Gahnström

BANAN STÄNGD tills vidare p.g.a. stora regnmängder

Mån - fre: 9-14