Sponsordag kåks

”September- Ordförande me nåre ård fran golfen pa När”

10 OKT 2014 12:06
September är en fin golfmånad på Gotland. En månad då många ”gäng” kommer och spelar. I slutet av september var det full rusch på klubben.
  • Skapad: 10 OKT 2014 12:06

Onsdagen den 24 hade SGA Swedish Greenkeeper Association sitt höstmöte här på Gotland. 120 greenkeepers spelade När och Visby. Det såg oroväckande ut på förmiddagen då regnet stod som spö i backen men när kanonen ljöd slutade regnet. Vi fick många berömmande ord. På fredagen efter gick Sailors’ Cup av stapeln med drygt 50 deltagare. Båda evenemangen stärkte vår kassa.

Banan är fortfarande i fantastiskt skick. Den kommer vara öppen så länge vädret tillåter. Bert Jakobsson slutade sista september. Vi hoppas få se honom även nästa år. Tommy Mårdbrink är kvar till sista oktober.

Medlemsundersökning genomförde a-golf de två första veckorna i september. Stort tack till alla er som svarade. 220 medlemmar 42% svarsfrekvens, något sämre än förra året. Sammanfattningsvis så tycks ni medlemmar vara nöjda med att vara med i När GK. Inom de sex områden, attraktivitet, banan, service och bemötande, drivingrange, övning är svaren något mer positiva än 2013 förutom restaurangen som tyvärr får sämre än 2013.

2 230 enkäter har skickats till greenfeegäster varav 400 har svarat. En svarsfrekvens på 18%, vanligt resultat i den här typen av enkäter. Resultatet överensstämmer i stort med vad ni medlemmar anser. Generellt är ni medlemmar positivare än greenfeegästerna. Den nya slopen har bidragit till att både medlemmar och gäster är nöjdare än 2013. Vi får många positiva kommentarer. De negativa rör våra bunkrar, rangebollar, kiosken och restaurangen som får kritik för sitt begränsade utbud.

Styrelsen har gått igenom förslag och kommentarer. De förslag som styrelsen bedömer som realistiska tas upp i verksamhetsplanen för 2015. Service och bemötande på alla områden är det viktigaste för att gäster och medlemmar ska känna att det är speciellt att komma till När.

Tävlingar – några korta rader om tävlingarna under september. Alla resultat från tävlingarna finns på golf.se

Krögargolfen – sista deltävlingen var den 5 september och dagen efter avslutningen över 18 hål. Överlägsen totalsegrare blev i A-klassen Lilian Möllerström på fina 166 slag. B-klassen tog Britt Karlsson hem med 171 slag. 27 spelare deltog i minst tre deltävlingar och avslutningen.

Öppen damdag på När – 13 september lockade 47 damer trots att den låg sent på säsongen. Vann A-klassen gjorde Titti Warden, Gotska GK på 72 slag följd av Berit Lindroth När. B-klassen tog Elenor Stening, Visby GK, hem på fina 65 slag och C-klassen Ingrid Johansson, Slite GK, 73 slag. Samtidigt spelades DM i åldersklasser.

Seriespelet avslutas varje år med en gemensam tävling, i år på När 21 september. Totalt deltog 18 två-mannalag Tävlingen spelades i lottade par greensome och avslutades med gemensam lunch och prisutdelning. Visby GK tog hem segern i alla tre klasserna med När på andra plats.

Cedergrens cup/Höstglöd - kan vi säga avslutade årets tävlingar även om Luciagolfen är kvar. Cedergrens cup är endast för herrar. Vann gjorde Bengt-Olof Danielsson på 41 poäng följd av Micke Thorén på 40 poäng, fina resultat. Höstglöd damernas tävling vann i år igen Marita Swanberg och får tillsammans med Bengt Danielsson arrangera nästa års Höstglöd respektive Cedergrens.

Kåksarna blir fler och fler och avslutade säsongen söndagen den 28 september med Helmer Karlqvist Pokal och middag tillsammans med sina damer. Jag är dock säker på att vi får se dem på banan så länge vädret tillåter.

Sponsordagen lördag den 27. tjugofjärde i ordningen, är en dag för våra sponsorer. 42 spelare deltog i tävlingen 3-manna scramble. Lagens namn var fågelnamn på gutemål. Vann gjorde inte oväntat lag Huyns med Fredrik, Claes Pettersson, som fick förstärkning efter nio av Reimer Thompson. Tommy Wahlgren hade som tidigare år gjort en tipstävling utefter banan. Denna gång om politik och golf. Endast ett lag, Nyskrieke (Marie Gahnström, Sören Thomsson och Anders Pettersson) hade alla rätt, så det var inte så lätt. Rakast drive på hål 12 hade Per Josefsson och närmast hål som så ofta Ove Gahnström.

Vid middagen var vi drygt sextio som njöt av god mat. Tommy och Rolf Wahlgren och Rolfs orkester Zezarz ledde kvällens underhållning med allsång och en musiktävling. Dansen pågick in på småtimmarna. Jag hoppas få se våra sponsorer även nästa år. Förutom att de bidrar till vår ekonomi är de också våra ambassadörer.

Kansliet - ändrade öppettider, tisdag-fredag 09.00-16.00, lördag-måndag stängt. Beroende på vädret under oktober är receptionen öppen lördag - söndag.

Spelrättsbevis/värdebevis – ni som har lämnat till kansliet att ni vill sälja för att underlätta för kansliet skicka in blankett som finns på hemsidan medlem/blanketter till kansliet.

Passivt medlemskap 2015 enligt bestämmelser för spelrätt på När GK skall du meddela kansliet detta senast 31 oktober för att inte behöva betala spelavgiften för 2014. Passiv medlem betalar alltid medlemsavgiften. Anmälan om utträde skall också lämnas senast 31 oktober.

Restaurangen – är stängd till 1 april. När receptionen är öppen går det alltid att få en kopp kaffe och en smörgås.

Års/höstmötet - äger rum lördag 1 november kl 15.00, kallelse skickas via mejl och per post till de som inte har mejl. Handlingar inför mötet och valberedningens förslag kommer att finnas på vår hemsida www.nargk.se och kommer naturligtvis finnas på årsmötet. Anmäl ert deltagande senast 28 oktober.

Välkomna!

När 2014-10-10