”September/Oktober - Ordförande me nåre ård fran golfen pa När”

18 OKT 2013 19:49
En underbar september som fortsatte in i oktober inledde hösten och det nya verksamhetsåret. Regnet som kommit har enbart bidragit till att banan är grön och i fortsatt fint skick.
  • Skapad: 18 OKT 2013 19:49

Medlemsundersökning genomförde vi de två första veckorna i september. Stort tack till alla er som svarade. Enkäten genomfördes av a-golf. 290 medlemmar har svarat vilket motsvarar 58% svarsfrekvens. Det betraktas som ett bra resultat. Sammanfattningsvis så tycks ni medlemmar vara nöjda med att vara medlemmar i När GK. Jämfört med Sverige i stort ligger vi inom de sex områden, attraktivitet, banan, service och bemötande, drivingrange, övning och restaurang, inom den andra fjärdedelen förutom restaurangen som inte får så bra betyg. Det finns naturligtvis en del att förbättra för att ligga inom den översta fjärdedelen. Dåligt betyg får våra bunkrar, vilket vi redan visste. Vi behöver bättre sand. Bankommittén kommer få i uppdrag att se över alla bunkrar och se om det går att ta bort några. Banarbetarna får då mer tid till att hålla de som finns i bra skick.

Sedan mitten av juni månad och till och med oktober har a-golf också skickat via mejl en enkät till våra greenfeegäster. Resultatet överensstämmer i stort med vad ni medlemmar anser. Service och bemötande på alla områden är bland de viktigaste för att våra gäster och medlemmar ska känna att det är speciellt att komma till När. Viktigt är också att vi får en mer gynnsam slope så att golfrundan upplevs positivt.

Undersökningen har givit oss i styrelsen ett bra underlag för vårt fortsatta arbete.

Nedanstående tabell visar var När GK ligger till i förhållande till samtliga golfklubbar.

Golfindex

Tävlingar Schaktcupen spelades i fint höstväder. Arton lag kom till start. Tävlingsformen var greensome, slaggolf. Segrade gjorde veteranerna Lars-Erik Larsson och Gösta Hjort, När GK, på 68,4, tvåa var paret Ingrid och Lennart Karlström, Visby GK, 69,2 och trea Marita och Peter Swanberg på 69,6. Värt att notera är att Gösta vann även förra året men då i par med Ingvar Hansson.

Seriespelet avslutas varje år med en gemensam tävling, i år på Slite GK den 17 september. Totalt deltog 44 spelare den 17september varav 11 från När. Tävlingen spelades i lottade par greensome och avslutades med gemensam lunch.

I veteranavslutningen dagen efter deltog 119 spelare varav 16 spelare från När. Spelformen var Mallorca, lottade lag. Tävlingen avslutades med gemensam lunch och prisutdelning där huvudnumret är utdelningen av vandringspriserna. Våra veteranherrar fick motta priset för sjätte gången, grattis!

Cedergrens cup/Höstglöd kan vi säga avslutade årets tävlingar även om Luciagolfen är kvar. Cedergrens cup är endast för herrar. Vann gjorde Peter Swanberg på fina 69 slag, Peter Olsson kom tvåa på 73 och trea blev Björn Möllerström. Tyvärr var det endast två damer med i Höstglöd som är damernas tävling. Marita Swanberg vann och får tillsammans med sin man Peter arrangera nästa års Cedergrens respektive Höstglöd.

Banan är fortfarande i fantastiskt skick. Pernilla Holmberg och Jesper Martell slutade sina anställningar sista september. Tommy Mårdbrink är kvar till sista oktober. Banan är öppen så länge vädret tillåter.

Sponsordagen den tjugotredje i ordningen är en dag för våra sponsorer, i år som brukligt sista lördagen i september. Tipstävlingen utefter banan gick i Gotlands geografis tecken. 38 spelare, varav flera kåksare, deltog i tävlingen 3-manna scramble. Lagens namn var djurnamn på gutemål. Vann gjorde inte oväntat lag Pinnsvein med Britt, Fredrik och Anders Kraft, tvåa kom lag Makk med Marita Swanberg, Rune Nordahl och Siv Kindberg. Längsta drive och närmast hål herrar tog Fredrik och längsta drive damer Gunilla Henriksson, Visby GK.

Vid middagen var vi drygt sextio som njöt av god mat bla a hjortfilé till huvudrätt. Tommy och Rolf Wahlgren och Rolfs orkester Zezarz ledde kvällens underhållning med bl a en frågesport där det gällde att hitta golftermer i de låtar som spelades. Dansen pågick in på småtimmarna.

Vi vill tacka våra trogna sponsorer. Vi behöver dock fler. Idag finns hål som gärna vill ha sponsorer. Ett hål kostar idag 12.000 kr. Det finns ett antal olika sponsorpaket från 8.000 kr. Kontakta kansliet för mer information.

Kåksarna blir fler och fler och avslutade säsongen söndagen den 29 september med Helmer Karlqvist Pokal och middag tillsammans med sina damer. Jag är dock säker på att vi får se dem på banan så länge vädret tillåter.

Kansliet har ändrade öppettider, tisdag-fredag 09.00-15.00, lördag-måndag stängt. Vecka 43 (21-28 oktober) stängt för semester.

Restaurangen avslutade säsongen med en fin söndagsbuffé. Restaurangen är nu stängd fram till 1 april. Det är inte lätt att driva golfrestaurang så stort tack till Lotta och Evert som lyckats att få många gäster till ”Fransan”.

Påminnelse enligt bestämmelser för spelrätt på När GK skall du om du tänker vara passiv medlem eller gå ur klubben meddela detta till kansliet senast 31 oktober för att inte behöva betala spelavgiften för 2014. Passiv medlem betalar alltid medlemsavgiften.

Årsmötet äger rum lördag 2november kl 15.00, kallelse har skickats via mejl och per post till de som inte har mejl. Verksamhetsberättelse, bokslut och valberedningens förslag finns på vår hemsida www.nargk.se och kommer naturligtvis finnas vid årsmötet. Anmäl ert deltagande senast 30 oktober.

Välkomna!

Fre - sön: 9-16