Sommarmöte Minnesansteckningar

29 JUL 2013 20:35
Här kommer anteckningar från årets sommarmöte/medlemsmöte som ägde rum den 15 juli. 21 medlemmar kom till mötet.
  • Skapad: 29 JUL 2013 20:35

1. Välkommen: Ordförande Helen Nordenson hälsade välkommen, beklagade att inte fler medlemmar kommit, kanske på grund av det fina vädret eller dålig information. Helen presenterade närvarande från styrelsen. Ulf Norlén, Anette Keiler Arvedson, Anders Pettersson, Ronny Dellevik. Micke Thorén. Anders Lyander och Marie Gahnström var ej närvarande. Helen inledde med lite allmän information. Anette presenterade vad vi gjort inom marknadsföring och läget för sponsring. Ulf informerade om banan.

2. Medlemmar: Vi har idag 690 medlemmar, 424 män och 266 kvinnor. 52 är passiva. 360 medlemmar är 60+ och 84 under 21 år, gränsen för juniorer.

3. Ekonomi: Ekonomin ser bra ut. Intäkterna fram till 30 juni är 160 000 kr mer än föregående år och kostnaderna minskat med 472 000 kr. Det beror på att personalkostnaderna är betydligt mindre i år. Vi kan dock inte minska mer på personalen. Vi jobbar med ett minimum av personal. Greenfeen är 8 000 kr mer i år. Vi har fortfarande två av årets viktigaste månader kvar vad gäller greenfeeintäkter men samtidigt är personalkostnaderna högre per månad än övriga månader.
    Golfa Gotland Runt gav i år 140.000 kr, 30.000 kr mer än 2012.

4. Restaurangen: Den fungera bra, mycket beröm för maten. Omors krog sponsrar hål 14 mot att vi har köpt in ett antal lunchkuponger som finns att köpa i receptionen.

5. Hemsidan: Det är vår informationskanal. Vi utnyttjar också e-mejl i viss utsträckning. Vi kommer att arbeta vidare med att göra hemsidan mer attraktiv för både medlemmar och gäster. Den är en del av vår marknadsföring och ska förhoppningsvis locka spelare till vår bana.

6. Juniorsatsning: Vi har bildat en grupp som tillsammans med Susanne Johansson, juniorkonsulent, håller på att arbeta fram en verksamhetsplan för juniorverksamheten. Planen ska vara klar till 15 september och redovisas vid årsmötet i november.
    Vi har bjudit in Sudrets hockey som haft ”prova på golfdag”. De kommer tillbaka i augusti. I samband med att När IF arrangerade fotbollsskola bjöd vi in till att ”prova på golf”. Intresset var så pass stort att varje tisdag nu i juli kan de som vill fortsätta att prova på golf gratis.

7. Prova på Golf: I ett försök att värva fler medlemmar har vi distribuerat lappar om att ”prova på golf” gratis till hushåll i När, Lau, Burs och Ronehamn. Intresset har kanske inte varit överväldigande men en och annan har hörsammat inbjudan.

8. Tävlingar: Tyvärr fortsätter antalet deltagare att minska. Eftersom vi saknar en ordförande i tävlingskommittén har den inte fungerat helt bra. Många av de idéer som diskuterats har ej kunnat genomföras.

9. Samarbete Gumbalde: Vi har nu ett samarbete med Gumbalde i likhet med det som vi har med Gotska GK. Fullvärdig medlem i respektive klubb som betalar in 1.150 kr kan spela obegränsat på båda banorna. Som en del av vår marknadsföring erbjuds Greenfeespelare som bokar båda banorna rabatterade greenfee.

10. Marknadsföring: Förutom samarbetet med Gumbalde GK annonserade vi Annonsbladets ihop med Gute Golfskolor. Vi har också haft annons i Närkontakten som distribueras i 900 ex.

11. Sponsorer: Vi har i stort nått vår budget om 400.000 kr. Tyvärr är de flesta avtal endast på 1 år. Vid majoriteten av tävlingar är priserna sponsrade. 35 företag i När sponsrar onsdagstävlingen den 17 juli vilket är väldigt roligt. De tyckte det var så trevligt förra året vid jubileet så ville ställa upp i år igen.

12. Banan: Banan är i väldigt fin kondition och vi har fått mycket beröm särskilt för våra greener. Nya hål 16 invigdes vid Golfa Gotland Runt. Hålen har fått nya index däremot är slopen densamma. Planen är att slopen kommer att ses över under hösten.
    En grupp ser över bevattningsanläggningen, underhåll och vad som krävs för att utvidga bevattningen och vad det skulle kosta.
    Planerna på att förlänga hål 17 eller 10 har för tillfället lagts på is då inget alternativ bedöms tillräckligt bra.

13. Frågor:
  • Värdebevisens giltighet: De gäller t o m 31 december 2016. De som anmält till kansliet att de vill sälja sitt värdebevis finns idag på hemsidan. Riktpriset om 2.500 kr har visat sig vara alltför högt utan var och en får själv bestämma vad de vill sälja för.
  • Samarbete andra gotländska klubbar: Än så länge finns det inget samarbete att för en viss summa spela på alla banorna i likhet med de samarbeten som finns på fastlandet. Däremot har medlemmar i en Gotlands rabatterad greenfee på samtliga klubbar.

Avslutning:
    Helen avslutade mötet med att hoppas på en fortsatt bra sommar och avslutning på detta budgetår.