Tävlingar augusti 2012

14 AUG 2012 15:32
Golfresan on tour, sista damdagen och onsdagstävling samt avslutning krögargolfen och inte minst den traditionella kampen mellan Visby GK och När GK inledde augusti.
  • Skapad: 14 AUG 2012 15:32

Golfresan on tour hölls för andra gången på När GK den 1 augusti. 52 lag kom till start och fick provsmaka whisky och njuta av en härlig dag. Vann gjorde juniorerna Viktor Johansson, Gumbalde GK och Alexander Nilsson, Slite GK på 43 poäng före Anja och Thomas Lindholm på 41 poäng. Första pris var en golfweekend, boende och greenfee i Spanien.

Sista damdagen för säsongen var en lagtävling Mallorca och individuell poängbogey. 27 damer deltog. Gunilla Åberg, Annika Eriksson och Johanna Hammargren vann lagtävlingen. Birgitta Blomquist segrade i A-klassen på 35 poäng och på samma poäng i B-klassen Gun-Brith Stenberg.

Sista onsdagstävlingen Snicken är alltid en populär tävling och lockade 86 spelare. Snicken är en av klubbens stora sponsorer och har alltid mycket fina priser. I år var det färre priser men desto finare grillar, dammsugare, borrmaskin mm. Juniorerna visade framfötterna. Hanna Thelenius vann A-klassen på 36 poäng, Simon Nilsson B-klassen på 38 poäng och D-klassen unge Mattias Arvidsson. Arne Olsson, en av våra veteraner, tog hem C-klassen på 37 poäng. Många stannade kvar för att lyssna på alltid lika populära Brändus sveinpälsar.

Krögargolfen avslutades lördagen den 4 augusti med en 18-hålstävling slaggolf. Thomas Lindholm ledde A-klassen inför den avslutande tävlingen och tog hem segern med 170 slag före Ove Gahnströms 173. Likaså lyckades Lars-Erik Larsson bevara sin första plats och vann på 178 slag före Boel Klasson på 180 slag. Göran Karlsson vann 18-hålstävlingen A-klassen på fina 66 slag före Anja Lindholm också 66 slag men högre handikapp. I B-klassen vann Helen Nordenson på 69 slag för Marianne Rundgren också 69 slag. Tävlingen avslutades med gemensam middag, prisutdelning och underhållning av Jessie James and Double dice.

Totalt har 55 personer spelat krögargolfen. Vissa har varit med ett flertal gånger och några endast någon gång. Tidigare år har krögargolfen genomförts under lågsäsongen. I år för att även ge fastlänningar möjlighet att delta har den ägt rum under högsäsong. Om det har lockat fler deltagare vet vi inte och något som vi kommer titta närmare på. Vi som var med njöt av trevligt umgänge och god mat. Det är också ett trevligt samarbete mellan vår krögare och klubben.

VisbyGK-När GK match har hållits varje höst och vår sedan 1979. Årets höstmatch genomfördes lördagen den 11 augusti på När. 24 spelare deltar från respektive klubb och spelar match. Oftast vinner hemmalaget, så även i år. När tog hem segern med 13,5 poäng mot 10,5. Vårens match på Visby GK blev tyvärr inte av men vi tror inte Visby lämnar walk over utan den kommer säkert att genomföras under hösten.

I samband med matchen överlämnade Lars Leissner, ordförande i Visby GK, en tavla av Anders Palmér till När GK med anledning av att vi har firat 25-årsjubileum, stort tack.

Skribent: Marie Gahnström

Fre - sön: 9-16