Hoppa till sidans innehåll

Tävlingar Schaktcupen, Ö-kampen, När Open

17 SEP 2012 14:16
Schaktcupen AMAB:s årliga tävling greensome pb spelades söndag den 2 september.
12 lag kom till start, varav fem lag från andra klubbar, trevligt...
  • Skapad: 17 SEP 2012 14:16

Till skillnad från förra året då tävlingen genomfördes i regn var det ett härligt golfväder. Segrade gjorde veteranerna från När, Ingvar Hansson och Gösta Hjort på fina 40 poäng.

Ö-kampen mellan Gotland och Åland. I år har vi haft besök av ett tjugotal ålänningar som varit här på Gotland för att umgås och spela golf. Nytt för året var att även Gumbalde GK var inbjudna att delta, så nu var vi spelare från tre klubbar här på ön. Slite GK var den klubb som startade upp utbytet. Vi började spela på onsdagen i härligt höstväder på Gumbalde, fortsatte sedan här på När under torsdagen också i härligt golfväder. Sammanlagt var vi drygt 70 spelare som deltog. Det var ett mycket uppskattat utbyte, med idel glada miner. Gladast var nog Kjell Svensson Slite som gjorde HIO här på hål 16. Vandringspriset får stanna på Gotland som segrade med 1500 slag mot Ålands 1591 slag. De tio bästa resultaten räknas. 

Gotlänningarna ser redan fram mot vecka 37 nästa år, för då skall vi försöka ta oss till Åland och försvara vandringspriset.

När GK gjorde mycket bra ifrån sig särskilt på När där fem Närspelare var bland de sex bästa. Grattis till Lars Åkerman som kom totalt tvåa på 145 slag, fina 66 på När. Vann gjorde tävlingsledaren Gunilla Wigren Dahlin, Slite GK, med 142 slag. Bästa herre brutto var Bo Lennart Gustafsson, Slite GK, 160 slag och bästa dam brutto Gerd-Marie Holmberg, Åland GK. Paul Ahlkvist, När GK, var närmast hål på hål 9.

Resultaten finns här!

När Open, scratchtävling lördag den 15 september spelade 19 herrar och tre damer. Endast en Närspelare deltog, Jonas Thorén. Vann damklassen gjorde Christella Winzell, Visby GK, 153 slag. Patrik Norberg, Gotska GK, segrade i herrklassen på 141 slag. 

Skribent: Marie Gahnström

 Öppettider

Reception och shop

Alla dagar: 8-15

 

Restaurang Fransan

Fre - sön: 9-16

Mån - tor: Stängt

 

 

 

Postadress:
När Golfklubb - Golf
När Smiss 713
62348 Stånga

Kontakt:
Tel: +46498492320
E-post: This is a mailto link

Se all info