Följ sidan "Vision 50/50"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Vision 50/50

Golfens jämställdhetsarbete

Golfens jämställdhetsarbete på När Vision 50/50 är ett långsiktigt förändringsarbete för ett jämställt och inkluderande Golfsverige. I arbetet med vision 50/50 har vi tagit fram ett underlag för vad vår klubb skulle behöva göra för att passa kvinnor bättre.

Arbetet har startat med en digital utbildning, som vänder sig till klubbledning, styrelse, banchef och tränare i syfte att arbetet ska få fäste och bli en integrerad del i klubbens övergripande utvecklingsarbete.

En av punkterna i underlaget är större representation av kvinnor i styrelse och kommittéer. Där har vi i år valt in en ytterligare en kvinna i styrelsen, fördelningen är för nuvarande 3 kvinnor och 4 män.

Vi har mottagit ett bidrag från organisationen “Arvet”, vilket hjälpt oss att finansiera uppfräschning av damernas omklädningsrum. En inspirationskväll för kvinnor med Blossom Tainton var planerad men pga. Coronapandemin gick den inte att genomföra på tänkt sätt. Det blev en (uppskattad) utomhusshow som klubbens kvinnor var inbjudna till. Bidraget har också räckt till att ställa i ordning orange tee, en ny alternativ utslagsplats som är anpassad för de som slår lite kortare.

Vi startade en grupp på Facebook där man kan bjuda in till spel, det var ca 50 kvinnor anslutna till gruppen. Det utvecklades till att bli damtider med god uppslutning på torsdagar under sommaren.

Vi hade ett möte med golfförbundets handledare för att få hjälp och inspiration med projekt. Vi hoppas kunna fortsätta arbeta med Vision 50/50 under 2021 och utveckla det som behöver åtgärdas för att nå en mer inkluderande, välkomnande, jämställd och öppen klubb.

Alla våra medlemmar är välkomna att engagera sig i vår satsning, er medverkan är viktig.

Varför gör vi det här?
Att arbeta med och ta ställning för jämställdhet blir allt viktigare när medvetenheten om frågorna ökar i samhället. Det är styrelsens förhoppning att detta kommer bidra till vår gemenskap och att När Golfklubb blir en ännu mer välkomnande, jämställd och trevlig klubb.

Vad händer nu? Vill du vara med och påverka?

Klubbens Vision 50/50-styrgrupp består av Michael Thoren, Åsa Ekwall, Bitte Zachrisson Martin, Göran Karlsson och Sonja Lundberg. Vi tittar på verksamheten, gör nulägesanalyser och ska så småningom sätta samman en handlingsplan för ett hållbart utvecklingsarbete över tid. Det finns fortfarande tid att komma med på tåget och hjälpa oss med idéer och genomförande.

Projektet påbörjades förra sommaren och behöver nu en referensgrupp som hjälper oss att komma framåt. Arbetet pågår så om du vill vara med i referensgruppen så hör av dig till Bitte Zachrisson Martin eller till kansliet. Referensgruppen bör gärna bestå av medlemmar i alla åldrar och spelnivåer, från alla kommittéer, såväl nya som gamla medlemmar och inte minst både kvinnor och män

Här finns en länk till faktabroschyren och till introduktionsfilm på golf.se för dig som vill veta mer.

Vill du veta mer eller vara med och påverka i  klubbens Vision 50/50-arbete, kontakta:

Bitte Zachrisson Martin (Projektledare 50/50)

Email: Bittezm@hotmail.com

Eller kansliet