Spänningen stiger – särspel väntar i seriespelet

Publicerat den Kategoriserat som Nyheter

I sista omgången i söndags vann När hemma mot Gotska med 6-2. Samtidigt spelade Slite oavgjort 4-4 mot Gumbalde vilket innebär att När och Slite hamnade i topp, båda med 38 poäng.

Enligt GGF:s regler innebär det att särspel på neutral plan väntar. Slites avancemang från 4.e plats efter omgång 6 beror till stor del på en 8-0 seger mot Visby i en sedan i maj uppskjuten match.

Hur som helst har Närspelarna gjort en strålande insats med 5 segrar, 2 oavgjorda och 1 förlust. Vi har bland annat vunnit båda matcherna mot Slite. Nu väntar vi på besked från GGF om tidpunkt och bana för särspelet

I år har det inte varit svårt att få ihop ett lag med 8 spelare. Totalt 22 spelare har varit med i minst 1 match. Göran Karlsson, Jan Torberger, Lasse Svensson, Alf Möllerström, Berit Lindroth, Lilian Möllerström och Andreas Montelius har alla spelat 5 matcher. Mikael Sars och Anette Montelius har spelat 4.

Så här vill Pelle Josefsson, lagledare för När, sammanfatta det hittills genomförda seriespelet

– Först måste jag be om ursäkt till spelare som önskat spela men inte fått plats i seriespelets matcher. Men max 8 varje gång gör det inte lätt. Får fundera på en lösning till nästa säsong. Som lagledare för dessa spelare är jag mer än nöjd. Oavsett utgång i särspelet har När varit seriens bästa lag med endast en förlust.

Pelle Josefsson

Publicerat den
Kategoriserat som Nyheter