”Golfen danar människan” – träffa Per om golfens betydelse i kampen mot sjukdomen

Publicerat den Kategoriserat som Nyheter

Jag träffar Per på klubben denna underbara sensommardag som liknar mer högsommar än mitt i september.

Anledningen till mötet är att jag är lite nyfiken på Per och hans resa med pågående Parkinson och hur man hanterar detta med allt vad det innebär både mentalt och fysiskt.

Per redo för en golfrunda

– Golf är fantastiskt bra säger Per nästan omgående”, det är socialt, man får motion och man får tävla. Just tävling är ett moment som Per uppskattar lite extra. Som före detta elitspelare i badminton, duktig i både tennis och skidåkning så kittlar tävlingsmomentet lite extra.

Sjukdomen upptäcktes för 7 år sedan på en resa där Per direkt kände att något var fel, och efter det konstaterades Parkinson och då anlitade professorn Pär Svenningsson på Karolinska vilket har varit väldigt betydelsefullt.

Från början var Per väldigt skakig, stel och långsam i själva spelet men med tanke på att medicin och forskning ständigt går framåt och att han försöker spela så ofta han kan alt gå långa promenader så håller han sjukdomen i schack och orkar betydligt mer, även om vissa dagar är tuffare naturligtvis.

– Golfen danar människan” och jag vill inte se mig som sjuk, eller ingå i någon sådan gruppering, jag vill och är i den sociala gruppen! Jag har ett ansvar mot min familj och kommer aldrig sluta kämpa. Golf kommer jag hellre aldrig att sluta med avslutar Per!

Micke Ogestad
Klubbchef

Publicerat den
Kategoriserat som Nyheter